Ključ - zaustaviti napadački potencijal Mornara

"Vjerujem da smo spremni da izađemo na parket skoncentrisani i sa puno energije. Očekujem dobar rezultat”, kazao je Zuros
68 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Ilić, Foto: Aba-liga.com
Aleksa Ilić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 21.01.2017. 17:30h

Utakmicom protiv Mornara, košarkaši Budućnost Volija počinju seriju odlučujućih mečeva u borbi za mjesto koje vodi u plej of ABA lige.

Tim Ilijasa Zurosa, nakon meča u Baru, dočekaće Partizan, potom gostovati Ciboni, pa će ta tri meča otkloniti sve dileme.

Serijom od tri pobjede, poslije četiri decembarska poraza, Budućnost se rezultatski stabilizovala, ima prilično "lagodnu" poziciju, jer ima dva trijumfa više od petoplasirane Cibone, ali svaki kiks, svaki poraz, opet bi zakomplikovao poziciju.

Zbog toga bi pobjeda u Baru bila veoma značajna.

"Mornar je jak tim, posebno na domaćem parketu, sa napadačkim potencijalom. Imaju brz protok lopte, postižu mnogo poena i u formi su. Ove sedmice smo radili dobro, ali nismo mogli da računamo na Džej Ara Rejnoldsa, koji je zbog porodičnih problema otputovao u Ameriku. Vjerujem da smo spremni da izađemo na parket skoncentrisani i sa puno energije. Očekujem dobar rezultat”, kazao je Zuros.

U posljednje vrijeme Barani igraju dobro. U “Topolici” su pobjedili velikane eks-Ju košarke Cibonu i Olimpiju a pred završne utakmice u ABA ligi – pojačali su ih iskusni Čedomir Vitkovac i Džermejn Anderson.

“Mornar je jedna vrlo neugodna ekipa. Nezgodni su na svom terenu, a pred ovaj duel su se pojačali sa dva iskusna igrača. Mi koji smo bili tu prošle godine dobro ih poznajemo i znamo da nećemo imati lak posao. Ako se razigraju u napadu imaćemo ozbiljne probleme”, kazao je Aleksa Ilić.

Meč u “Topolici” igra se od 17 sati. U prvom meču sezone Budućnost Voli je slavila u “Morači” 85:68.

Bonus video: