Dva bivša igrača Budućnosti stižu u Mornar

Čedo Vitkovac i Džermejn Anderson pojačaće Mornar pred odlučujuće utakmice u ABA ligi
0 komentar(a)
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Čedomir Vitkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.01.2017. 20:23h

Čedomir Vitkovac do kraja sezone pojačanje konkurenciji pod koševima u Mornaru, saznaju “Vijesti” iz izvora bliskih klubu.

Iskusni krilni centar će večeras oko ponoći stići u Bar, a već sjutra će odraditi i prvi trening sa novim saigračima.

Ostaje dilema da li će Mornar uspjeti do subote da u Košarkaškom savezu Crne Gore završi svu administraciju oko registracije 34-godišnjeg Vitkovca, kako bi u nedjelju mogao da za barski klub debituje protiv bivšeg kluba, Budućnost Volija.

Bilo kako bilo, Vitkovac će u ekipi Đorđija Pavićevića pojačati konkurenciju na poziciji “četiri”, donijeti neophodno iskustvo u finišu sezone i borbi za opstanak u ABA ligi...

Vitkovac je prošlu sezonu proveo u Partizanu, a tekuću je počeo u Napretku iz rodnog Kruševca. Poslije samo dvije utakmice u bojama srpskog prvoligaša, na kojima je prosječno bilježio 12,5 poena i 7,5 skokova, preselio se u Grčku, gdje je noseći dres Apolona iz Patre na četiri meča u prosjeku knjižio 3,3 poena i 2,8 uhvaćenih lopti, a onda se, neočekivano, vratio kući...

Karijeru je počeo u Napretku, a, osim Apolona, nastupao je za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Igokeu i Budućnost.

U podgoričkom klubu je igrao u dva navrata, prvo u sezoni 2009-2010, a potom najduže od 2011. do 2015. godine.

Vitkovac vjerovatno neće biti jedini novi igrač u barskom klubu - novi član Mornara trebalo bi da postane još jedan bivši igrač Budućnosti Džermejn Anderson.

Iskusni, 33-godišnji Kanađanin, koji igra na poziciji pleja ili beka šutera, dolazi iz francuskog Šalona, a u Budućnosti je igrao u sezoni 2011/2012.

Transfer je veoma blizu realizacije...

Bonus video: