Radonjić: Bez pritiska protiv Makabija

62 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Žurnal.rs
Dejan Radonjić, Foto: Žurnal.rs
Ažurirano: 18.01.2017. 16:16h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u utakmicu Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva ulazi bez pritiska i ocijenio da izraelski tim ima imperativ pobjede.

"Ulazimo u period kada su rezultatski imperativi još veći pa tako i Makabiju. Mi se nalazimo u dobrom statusu, nemamo pritisak, ali imamo želju da se u svakoj utakmici pokažemo u najboljem svjetlu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezda duel s Makabijem dočekuje na sedmom mjestu na tabeli Evrolige sa devet pobjeda i osam poraza, dok je izraelski tim 14. sa skorom od šest trijumfa i 11 poraza.

"Motivacija uoči evroligaškog meča je uvijek ista. Može da se dogodi da se nakon meča promijeni motivacija kada se vidi šta je urađeno u odnosu na očekivanja i da se iz te perspektive drugačije posmatraju naredni mečevi. Ovo je tim koji u svaki meč u Evroligi ulazi sa najvećom mogućem željom", rekao je Radonjić.

On je ocijenio da je Makabi "značajno drugačiji tim" nego što je bio prije mjesec u Beogradu.

''Doveli su novog trenera, a Kvinsi Miler se vratio poslije duge povrede. Treba očekivati da će oni u preostalih 13 kola pokušati da dođu do ostvarenja ambicija koje su prije početka sezone bile izuzetno velike. Ljetos su uradili mnogo u prelaznom roku, imali velika ulaganja u tim i nadaju se da će stići do same završnice Evrolige. Imaju opterećenje da protiv nas, ali i do samog kraja Evrolige urade sve da se nađu u vrhu", rekao je Radonjić.

Trener crveno-bijelih je ponovio da je pred njegovim timom težak raspored utakmica i putovanja.

"Iz Izraela idemo pravo za Laktaše, a onda putujemo u Vitoriju da bi se na kraju vratili u Beograd na meč sa Panatinaikosom. Sve će biti utoliko teže jer nas očekuju izuzetno jaki protivnici. Ciklusi iza nas su bili teški, ostavili su traga, ali smo iz njih izašli na najbolji mogući način'', rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde otputovali su danas u jutarnjim časovima za Tel Aviv, gdje će večeras i sjutra imati trening pred meč 18. kola Evrolige protiv Makabija.

Utakmica 18. kola Evrolige između Makabija i Crvene zvezde igraće se sjutra od 20.05.

Bonus video: