Barani u Litvaniji - da se nadigravaju sa Juventusom

"Ne znači da tamo putujemo turistički, iako je ovo možda i najnaporniji ritam od počekta sezone. Juventus je dobra šuterska ekipa, klasični predstavnik litvanske škole, i neće biti nimalo lako", kaže pomoćni trener Aleksandar Mitrović.
97 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 17.01.2017. 09:27h

Poraz od FMP-a je već arhiviran, barska ekspedicija nije doputovala iz Beograda u Bar, već je pravo otputovala na novo gostovanje u FIBA Ligi šampiona - u litavski grad Utena, na megdan timu "zvučnog" imena, Juventus.

Tim Đođija Pavićevića je u prethodnom kolu ovog takmičanja iznenadio Avelino u gostima, ali su i pored tog trijumfa, s obzirom na tabelu, ambicije ostale iste. Mornar je i od početka novoformiranog takmičenja kao jedini crnogorski predstavnik najavljivao da će mu prioritet biti da na pravi način predstavlja našu košarku, a tog cilja se ne odriče ni danas u Uteni (grad od nepunih 30 hiljada stanovnika).

Već narednog vikenda u „Topolicu” stiže tradicionalni rival Budućnost Voli, i sve misli su podređene tom duelu. Potpuno logično…

"Iluzorno bi sada bilo pričati da, iako igramo u Litvaniji, ne mislimo na meč ABA lige sa Podgoričanima. Ipak, sa druge strane to ne znači da tamo putujemo „turistički”, iako je ovo možda i najnaporniji ritam od počekta sezone. Juventus je dobra šuterska ekipa, klasični predstavnik litvanske škole, i neće biti nimalo lako. Ali i Avelino je bio favorit, pa je naša odbrana odradila sjajan posao. Možda je to ključ za novi uspjeh na strani", jasan je pomoćni trener Aleksandar Mitrović.

A jedan od onih koji je pokazao da je prava akvizicija sredinom sezone je agresivni i uvijek borbeni Vukota Pavić. Sjajan u reketu, „meke” ruke, igra sve bolje za svoj novi (stari) klub…

"Posebna je čast biti dio ovog kolektiva, jer sam u njemu praktično i sazreo kao igrač. Naporno je, nije nimalo lako… Putovanja, mečevi na svega nekoliko dana, svaka utakmica sa prefiksom one koja se mora dobiti... Biće malo rotacija, pojedini igrači su umorni, a za vikend nas čeka jedan od navažnijih mečeva ove sezone. Međutim, idemo opušteno da se nadigravamo sa rivalom iz Litvanije, pa što bude…", kategoričan je Pavić.

Utakmica Juventus - Mornar igra se danas od 18 časova.

Bonus video: