Zuros: Važna pobjeda za samopouzdanje, napredujemo iz meča u meč

"Važan trijumf za naše samopouzdanje. Kao tim, napredujemo" – kazao je grčki stručnjak nakon trijumfa nad Igokeom.
6 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: ABA LIGA
Ilijas Zuros, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 14.01.2017. 18:39h

Trener Budućnosti Ilijas Zuros djelovao je smireno i zadovoljno na pres konferenciji nakon meča sa Igokeom (75:60), i treće uzastopne pobjede svog tima u ABA ligi.

"Važan trijumf za naše samopouzdanje. Kao tim, napredujemo" – kazao je grčki stručnjak.

"Naravno da možemo da budemo i bolji. Na treninzima uvježbavamo brži protok lopte u napadu. Vjerujem da takav način igre sve više odgovara mojim igračima."

"Pokazali smo pravi timski duh. Iako smo promašili neke zicere, odigrali smo dobro."

Na košarkaškom tržištu, Budućnost traži centra.

"Nema ništa novo na tom planu. Pričamo sa mnogim košarkašima, njihovim menadžerima, čak i klubovima. Neki ne žele da idu iz timova za koje trenutno igraju, drugi su preskupi... Vjerujemo košarkašima koje imamo i treniramo naporno."

Trener Igokee Dragan Bajić nije djelovao pretjerano razočarano poslije drugog poraza jedinog bosansko-hercegovačkom tima u regionalnom takmičenju.

"Došli smo u Podgoricu nakon teškog poraza od FMP-a u Aleksandrovcu. Rekao sam svojim igračima da će nam naredna tri susreta, sa Budućnošću, Crvenom zvezdom i Cedevitom poslužiti kao dobar trening."

"Loše smo otvorili meč, sa dosta grča. Kasnije smo se konsolidovali, raznovrsnije igrali. Trudio sam se da šansu pružim svim igračima."

Bonus video: