Čović: Niko nije vrijeđao Obradovića, ružno skandiranje Bogdanoviću

"Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice i nije nigde našao nijednu situaciju u kojoj se vrijeđa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno", naveo je Čović u saopštenju na klupskom sajtu.
14 komentar(a)
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Nebojša Čović, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 13.01.2017. 21:35h

Predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je danas da su u klubu pregledali snimak utakmice protiv Fenerbahčea i da su zaključili da niko nije vrijeđao trenera turskog tima, srpskog trenera Željka Obradovića.

Košarkaši Zvezde pobijedili su sinoć u Beogradu Fenerbahče sa 75:73 u utakmici 17. kola Evrolige, a Obradović je poslije meča rekao da su ga vrijeđali domaći navijači i da ga boli što niko iz Zvezde na to nije reagovao.

"Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice i nije nigde našao nijednu situaciju u kojoj se vrijeđa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvrijedljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unaprijed izražavam žaljenje zbog toga", naveo je Čović u saopštenju na klupskom sajtu.

Navijači Zvezde vrijeđali su košarkaša Fenerbahčea, srpskog reprezentativca Bogdana Bogdanovića, koji je tokom karijere igrao za Partizan. Bogdanović je rekao da ga to nije pogodilo jer je navikao, a da su ga vrijeđali jer je Partizanovac.

"Bilo je uvrijedljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta i ujedno zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumijevanju koje je iskazao u izjavi nakon utakmice", dodao je Čović.

On je naveo da je poslije sinoćnje konferencije za novinare telefonom razgovarao sa Obradovićem, "da su u potpunosti razjasnili situaciju" i da ona neće uticati na odnose dva kluba, kao i na prijateljske odnose.

"Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsjednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumijevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobjede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom. Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sjećanje na ovaj meč sigurno je da smo pobijedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici", rekao je Čović.

"Fenerbahče nas je do sada stalno pobjeđivao u Beogradu, uglavnom ubjedljivo i uvijek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak", dodao je on.

Čović je naveo da je Crvena zvezda "isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica ostala upamćena i bila u sijenci izjava o navodnim 'orkestriranim' uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera".

Dodao je da atmoferu na Zvezdinim utakmicama u Evroligi svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u Evropi i da se klub ponosi činjenicom da "svoje ambicije nikada nije i neće bazirati na uvredama i vrijeđanjima sa tribina".

Bonus video: