Pavićević: Avelino nas je potcijenio

"Ova pobjeda je veoma važna i velika za nas, za našu budućnost, jer smo nova ekipa bez iskustva u ovakvom takmičenju", rekao je Mihailo Pavićević, pomoćnik i brat šefa stručnog štaba barskog kluba.
2 komentar(a)
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
KK Mornar, Đorđije Pavićević, Foto: Basketballcl.com
Ažurirano: 13.01.2017. 18:21h

Iako nijesu uspjeli da se pomjere sa posljednjeg mjesta u grupi D, iako im uspjeh u Avelinu neće donijeti prolaz u naredni krug FIBA Lige šampiona, za košarkaše Mornara trijumf protiv italijanskog tima (60:53) ima posebnu draž. Nakon dva trijumfa kod kuće, izabranici Đorđija Pavićevića su upisali prvu pobjedu u gostima, i to protiv jedne od najjačih ekipa u grupi, koja ima ambiciju da bori za prvo mjesto, koje je sada daleko nakon poraza od Barana (Tenerife ima dvije pobjede više).

"Vjerovali smo u pobjedu kada smo došli u Avelino, pripremali smo ekipu za takvo nešto. Veoma poštujemo Avelino, dobra su ekipa sa dobrim trenerom, ali smo bili puni samopouzdanja uoči meča. Ova pobjeda je veoma važna i velika za nas, za našu budućnost, jer smo nova ekipa bez iskustva u ovakvom takmičenju", rekao je Mihailo Pavićević, pomoćnik i brat šefa stručnog štaba barskog kluba.

Mornar je odigrao odličnu utakmicu u odbrani protiv Avelina, sveo je domaćina na svega 53 poena, mada se mora priznati da su gosti imali i sreće jer su Italijani imali očajan šut za tri poena – samo 5 pogodaka iz 38 pokušaja!

"Mislim da nas je domaćin pomalo potcijenio, jer su nas pobijedili na našem parketu. Ali smo od tada malo promijenili roster, doveli smo nekoliko dobrih igrača. Nisam siguran ni da je Avelino gledao kako smo odigrali nekoliko posljednjih mečeva u ABA ligi. A igrali smo veoma dobro, tako igramo u posljednjih par sedmica. Igrali smo veoma dobru odbranu protiv Avelina, čemu svjedoče svega 53 poena domaće ekipe", dodao je Pavićević.

Kao i što je bilo najavljeno, stručni štab Mornara je podijelio minutažu igračima, kako bi sačuvao energije za nastavak ABA lige.

"Ovo je sjajna pobjeda za nas, nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom u FIBA Ligi šampiona, jer smo izgubili dosta utakmica. Igrali smo kao prava ekipa, bili smo dobri u odbrani, što nam je i donijelo pobjedu", rekao je Amerikanac u redovima Mornara Kameron Tejtum, koji je bio najbolji pojedinac meča sa 17 poena, te po šest skokova i asistencija.

Mornar u nedjelju nastavlja takmičenje u ABA ligi, gostovanjem FMP Železniku.

Bonus video: