Zuros: Mladi igrači će dobiti šansu ako je zasluže

“Mladi igrači moraju da pokažu karakter na trenizima. Nijedan trener nije glup, svaki trener daje šansu igračima koji na treninzima pokažu da je zaslužuju. Veoma je važno koristiti mladog igrača u pravom trenutku", rekao je Zuros
6 komentar(a)
Ilijas Zuros, Foto: Aba-liga.com
Ilijas Zuros, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.01.2017. 16:56h

Košarkaši Budućnost Volija sjutra u 17 sati dočekuju Igokeu u 18. kolu ABA lige.

Budućnost je ostvarila dvije vezane pobjede, stabilizovala se rezultatski, ali igra još nije na nivou koji garantuje mirnu završnicu regularnog dijela sezone.

Trener Ilijas Zuros naglasio je, međutim, da razmišlja samo o narednoj utakmici.

“Igokea je dobra ekipa, ali sve zavisi od nas. Ako budemo koncentrisani, ako obratimo pažnju na detalje, koje smo uvježbavali na trenizima prethodne sedmice, siguran sam u dobar rezultat. Mi se svaki dan takmičimo sami sa sobom, da iz dana u dan budemo sve bolji. To je naša najvažnija borba”, rekao je grčki trener.

Zuros je objasnio i zbog čega ne želi da se upušta u dugoročne prognoze.

“Imamo samo jednu pravu četvrorku, a Savovića opet nema, jer je bolestan I pitanje je da li će igrati, a i ako bude igrao, njegova energija ne može da bude maksimalna. Kako onda da pričamo o dalekoj budućnosti. Interesuje nas samo naredna utakmica. U košarci je potrebno strpljenje, bez strpljenja nema rezultata. To vam govorim iz iskustva, a imam ga 30 godina”, naglasio je Zuros.

Budućnost je još u potrazi za centrom, nakon odlaska Šona Džejmsa.

“Najmanje deset igrača nam je ponuđeno. Razgovarali smo sa njima, ali neki hoće u NBA, neki traže mnogo novca, neki nemaju karakter koji nam odgovara. Teško je naći igrača, a nećemo da dovodimo nekoga formalno. Želimo nekog ko bi nas unaprijedio. Takav je, recimo, Klasen, koji je donio dosta ekipi. Takvog tražimo”, kazao je Zuros.

U ovakvoj situaciji, možda bi šansu mogli da dobiju mlađi..

“Mladi igrači moraju da pokažu karakter na trenizima. Nijedan trener nije glup, svaki trener daje šansu igračima koji na treninzima pokažu da je zaslužuju. Veoma je važno koristiti mladog igrača u pravom trenutku. Ilić, recimo, napreduje, trenira naporno, vidjećemo... Međutim, istovremeno se traži rezultat, a rezultat i mladi, neiskusni igrači najčešće ne idu zajedno. Ja volim mlade igrače, trudiću se da im ukažem šansu, ali oni moraju da pokažu da je zaslužuju”, naglasio je Zuros.

Prema riječima Nemanje Gordića, za Budućnost Voli je svaka utakmica važna.

"Igokea igra dobro, bez obzira na poraz od FMP Železnika pred svojim navijačima. U dobrom je ritmu, igra dobro i dosta je nezgodna sa visokim igračima koji šire igru. Očekuje nas teška utakmica", rekao je Gordić.

On nije želio da komentariše svoju igru, navodeći da se trudi da svaki trening odradi maksimalno.

"Trudim se, kao i svi, da svaki trening odradim maksimalno i budem što spremniji za utakmicu. Za nas je svaka utakmica pod imperativom, ima još dosta da se igra. I ostali konkurenti su pred moranjem, ali mi moramo da mislimo na sebe i da idemo korak po korak", rekao je Gordić.

Budućnost je nakon 17 kola na četvrtom mjestu na tabeli, učunkom od 12 pobjeda i pet poraza, koliko ima Cedevita.

Pobjedu manje ostvarila je petoplasirana Cibona.

Bonus video: