Novo Radonjićevo čudo – Zvezda srušila Obradovićev Fenerbahče

Iako je u prvom trenutku izlgedalo da je američki košarkaš izgradio sebi poziciju za rutinsko polaganje, na putu do obruča ispružila mu se ruka Ognjena Kuzmića koji je blokadom u poslednjoj sekundi sačuvao prednost Radonjićeve čete
20 komentar(a)
Dženkins, Foto: Euroleague
Dženkins, Foto: Euroleague
Ažurirano: 12.01.2017. 21:50h

Dan pred meč njegovog Fenerbahčea sa Crvenom zvezdom u beogradskoj Areni, najtrofejniji evropski košarkaški stručnjak Željko Obradović je rekao da su „crveno-bijeli“ trenutno u najboljoj formi u Evroligi, a da je Dejan Radonjić odličan trener.

Šampion ABA lige potrudio se da na parketu uzvrati za komplimente – u meču 17. kola elitnog takmičenja Zvezda je napravila novo čudo, pobijedila vicešampiona Evrope 75:73 i približila se plasmanu u četvrtfinale.

U izjednačenom meču, do poluvremena su ekipe držale jedna drugu na oku, ne dopuštajući rivalu da se odvoji na više od četiri poena razlike.

Nakon dvije vezane trojke Dženkinsa, te poena Dangubića i Simonovića, domaćin se u 24. minutu odvojio na dvocifrenu prednost – 54:44.

Ipak, tim iz Istanbula se prenuo i u posljednju dionicu unio samo dva poena zaostatka – 59:61.

Tri i po minuta kasnije, Fenerbahče je imao „plus četiri“ (67:63), koliko i na minut i po prije kraja meča 73:69.

Onda je u Areni nastalo „crveno usijanje“ – Zvezda je nanizala šest poena, a oni Čarlsa Dženkinsa 12 sekundi prije isteka vremena odlučili su duel.

Fenerbahče je imao poslednji napad i lopta je išla na dominantnog centra Ekpe Udoa, koji do tada nije znao za promašaj iz igre (šutirao 7 od 7).

Iako je u prvom trenutku izlgedalo da je američki košarkaš izgradio sebi poziciju za rutinsko polaganje, na putu do obruča ispružila mu se ruka Ognjena Kuzmića koji je blokadom u poslednjoj sekundi sačuvao prednost Radonjićeve čete.

Kuzmič je proglašen i za MVP-a utakmice sa 21 poenom, osam skokova i dvije blokade.

Ovom pobjedom je crnogorski stručnjak Dejan Radonjić ostvario rijedak podvig – na klupi Zvezde proslavio je ove sezone trijumfe nad tri najtrofejnija evropska kluba (CSKA, Real, Makabi) i pobijedio najtrofejnijeg trenera Starog kontinenta.

Beograđani su poslije nepotpunog 17. kola na diobi sedmog mjesta sa devet pobjeda i osam poraza.

Fenerbahče je trenutno peti, sa skorom 10 - 7.

Bonus video: