Vučević razmišlja da jednog dana zatraži američko državljanstvo

"Dobijanje američkog državljanstva zavisi od toga gdje planiram da živim kada završim karijeru. Ima još dosta do tada, vidjećemo gdje ćemo moja supruga i ja odlučiti da stvorimo dom. Nadam se da ćemo imati djecu do tada i onda ćemo vidjeti gdje želimo da budemo", rekao je Vučević za nba.com
11 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: AP
Nikola Vučević, Foto: AP
Ažurirano: 11.01.2017. 17:05h

Nikola Vučević, naš košarkaški as, razmišlja da zatraži američko državljanstvo, prenosi zvanični sajt NBA lige.

“Već imam dvojno državljanstvo – Crne Gore i Belgije, a aplicirao sam za 'zeleni karton' i mislim da ću ga dobiti. Dobijanje američkog državljanstva zavisi od toga gdje planiram da živim kada završim karijeru. Ima još dosta do tada, vidjećemo gdje ćemo moja supruga i ja odlučiti da stvorimo dom. Nadam se da ćemo imati djecu do tada i onda ćemo vidjeti gdje želimo da budemo. Ako odlučimo da živimo ovdje, onda je vrlo vjerovatno da ću napraviti taj korak i zatražiti američko državljanstvo, ali zaista sve zavisi od toga šta ćemo isplanirati za budućnost”, rekao je Vučević.

U opširnoj priči na nba.com, podsjeća se da je Vučević rođen u Švajcarskoj, odrastao u Belgiji i Crnoj Gori, ali se navodi i da Ameriku odavno zove “svojim domom”.

Vučević je jednu godinu proveo u srednjoj školi u Kaliforniji, tri godine na univerzitetu USC, zatim jednu u Filadelfiji, a već pet je u Orlandu.

“Kao dijete sam vidio različite kulture, živio u različitim zemljama i rano proširio vidike. Možeš imati obrazovanje, ali mislim da najviše naučiš kada prigrliš različite kulture, kada upoznaš druge ljude. Kada živiš u različitim državama vidiš da svuda postoje dobre i loše stvari. Nije sve idealno u Americi, ima loših stvari i kod kuće u Crnoj Gori, i u Belgiji”, kaže Vučević.

Vučevićev život se promijenio prošlog ljeta, kada je oženio dugogodišnju djevojku Nikoletu, sa kojom je išao u srednju školu u Baru.

Nikola kaže da je vjenčanje bilo jedan od najljepših trenutaka u njegovom životu.

“Ona je uvijek moja podrška, mnogo mi znači što je uz mene. NBA može da te dovede u lude situacije. Ako si mlad, ako dobiješ dosta novca, možeš da dođeš u neka iskušenja. Ali, sa njom u vezi, ja sam ostao daleko od toga, živio miran život i mogao da se skoncentrišem na košarku”, kazao je Nikola.

Bonus video: