Džikić: Olimpijakos je mnogo bolji od nas

Povreda Alena Omića, kako nam je kazao sportski direktor Gavrilo Pajović, ne bi trebalo da bude teže prirode
79 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Džikić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.12.2018. 21:07h

Nakon trećine odigranih utakmica u Evroligi, košarkaši Budućnost Volija imaju skor od dvije pobjede i osam poraza i na diobi su pretposljednjeg mjesta sa jednim od velikana evropske košarke, Makabijem.

“Fenjeraš” je turska Darušafaka, sa pobjedom u 10 kola, jedina ekipa protiv koje su Podgoričani bili blizu da ostvare pobjedu u gostima, i to odmah u drugom kolu (71:63).

Protiv Reala (89:55), Himkija (85:69) i u petak veče Olimpijakosa (92:70), izabranici Aleksandra Džikića su bili daleko od podviga.

Sa četvoricom igrača u rosteru koji su manje od 24 sata ranije igrali sa reprezentacijom u Rigi protiv Letonije, od kojih Nikola Ivanović zbog bolova u koljenu nije ni ulazio u igru, Podgoričani su pali početkom treće četvrtine, kada je Olimpijakos serijom 13:0 stigao do nedostižnih 57:37.

"Olimpijakos je bio bolji, i, iskreno, to nije iznenađenje. Oni su mnogo bolji tim od nas, posebno znajući našu situaciju sa igračkim kadrom, ali šta je, tu je. Mi smo promašili otvorene šuteve, to je Olimpijakosu pomoglo da postiže poene iz tranzicije, a oni su veoma dobar tim u kontranapadima", rekao je Džikić.

A trener Olimpijakosa Dejvid Blat je objasnio u čemu je, između ostalog, bio ključ pobjede protiv tima koji “prosječno postiže 17 trojki u pobjedama, odnosno sedam u porazima u Evroligi”.

"Nije stvar samo u tome koliko postižu trojki, već takođe, koliko uspiju puta da šutiraju za tri poena. Protiv nas su šutnuli svega 19 trojki, što je bio rezultat dijela našeg odbrambenog napora. Čestitam igračima jer su ispunili plan igre", rekao je Blat.

Iako je zbog teškog pada u finišu treće četvrtine, prilikom čega je “nategao” leđa, Alen Omić morao van terena i do kraja nije ulazio u igru, povreda Alena Omića ne bi trebalo da bude teže prirode.

Kako nam je kazao sportski direktor Gavrilo Pajović, Omić bi trebalo da bude u sastavu za meč sa Barselonom (6. decembar).

Bonus video: