Njujork ponižen, Vestbruk i dalje dominira

1 komentar(a)
Entoni Dejvis, Foto: Reuters
Entoni Dejvis, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2017. 08:11h

Svega tri utakmice odigrane su sinoć u NBA ligi, nije bilo neizvjesnih mečeva, ali ipak uzbuđenja nije falilo.

Njujork Niksi su poniženi pred svojom publikom na više načina u porazu od Nju Orleansa. Entoni Dejvis je za Pelikanse postigao 40 poena i imao 18 uhvaćenih lopti, dok je zapaženu rolu u Njujorku imao Brendon Džening sa 20 koševa.

Dženings je iskoristio priliku da bude startni plejmejker jer se Derik Rouz jednostavno nije pojavio u Medison Skver Gardenu. Da situacija bude još gore pobrinuli se su Karmelo Entoni i Kajl O'Kvin. Melo je isključen zbog svađanja sa sudijama, dok je bradati rezervni centar isključen zbog nesportskog faula kojim je povrijedio Dejvisa poslavši ga u prve redove sjedišta dok je ovaj trčao u kontru.

Oklahoma je razbila Čikago, a standardno najbolji je bio Rasel Vestbruk kome je falio skok do tripl-dabl učinka. Na kraju je utakmicu završio sa 21 poenom, devet skokova i 14 asistencija, dok je na drugoj strani jedino raspoložen bio Dvejn Vejd sa 22 koša. Džimi Batler je probao da igra iako je bolestan od gripa, ali je brzo izašao i završio meč sa jednim poenom.

Minesota je prekinula niz od četiri poraza u derbiju "fenjeraša". Karl Entoni Tauns je imao 34 poena i 11 skokova, dok je Riki Rubio imao 13 poena, 15 asistencija i pet ukradenih lopti. Poraženi Dalas su predvodili Harison Barns sa 30 i Dirk Novicki sa 26 koševa.

Bonus video: