Stefan Vlahović sa 16 godina "napada" prvi tim Sevilje

Stefan je već boravio u Sevilji krajem prošle godine, odradio probne treninge i ubijedio čelnike kluba da sa njim potpišu ugovor
134 pregleda 1 komentar(a)
Stefan Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Stefan Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.01.2017. 12:29h

Još jedan biser ponikao u školi Jadrana Vujačića, afirmaciju će pokušati da stekne tamo gdje su to uradili njegovi prethodnici iz Džokera, Nikola Mirotić i Marko Todorović.

Stefan Vlahović sjutra puni 16 godina i istog dana kreće za - Španiju. Tačnije za Sevilju, gdje je već boravio krajem prošle godine, odradio probne treninge i ubijedio čelnike kluba da sa njim potpišu ugovor.

Dobio je slobodne dane uoči katoličkog Božića i Nove godine, ali pauza je istekla i Stefan kreće da svoju košarkašku zvijezdu traži na Iberijskom poluostrvu.

"Klub je prvoligaš, ove godine zbog sponzora je promijenio ime u Real Betis energija plus, inače ga svi znaju kao Sevilju. Skaut Sevilje je dolazio na naše treninge, gledao i dvije utakmice i izabrao mene da idem tamo na probu. Na probi sam odradio nekoliko treninga, sve sa generacijama koje su nekoliko godina starije od mene, i odlučili su da potpišu ugovor sa mnom. Prezadovoljan sam, ukazala mi se velika prilika, a na meni je da je iskoristim", kaže Vlahović za „Vijesti”.

Kako se „papirologija” odužila, Stefan neće pohađati školu do septembra, već će se isključivo posvetiti treninzima i učenju španskog jezika.

"Sve mi je isplanirano, tačno se zna raspored za čitav dan. Imaću praktično četiri treninga dnevno: ujutru trčanje i teretana, popodne košarkaški trening i teretana. Između treninga, učenje jezika i obavezni odmor. Smješten sam u rezidenciji u kojoj su i svi ostali sportisti koji su u klub došli sa strane. U našem dijelu su samo košarkaši, ali u sklopu kompleksa imaju i tereni za fudbal, tenis... Mi treniramo malo dalje, tamo gdje trenira i prvi tim!.

Vlahović je visok 193 centimetra, igra na pozicijama plejmejkera i beka šutera, a bio je član juniorske i sada kadetske reprezentacije Crne Gore.

"Ove godine Podgorica je domaćin kadetskog Prvenstva Evrope i imamo velike ambicije. Trener je Mladen Ostojić, a zaista nam se poklopila dobra generacija. Nadam se da možemo dosta, lično vjerujem da na našem parketu možemo i do medalje".

Stefan je samo jedan u nizu Džokerovih bisera, za koje se sada zna i u NBA ligi (Mirotić igra u Čikagu).

"Kod Jadrana Vujačića sam bio devet-deset godina. Od njega može puno da se nauči, radio je i individualno sa mnom, a sa Džokerom smo bili drugi u kadetskoj ligi Crne Gore. Skoro sve sam naučio kod njega".

Košarku je počeo da igra gledajući brata kako trenira, a uzori su mu Derik Rouz i Serhio Ljulj. A ambicije su mu...

"Da što više i bolje radim, i da lagano idem ka prvom timu".

Bonus video: