Duel MVP kandidata: Harden slavio, Rasel ubacio skoro 50

Hjuston je uspio da pobijedi koševima Nenea sa linije slobodnih bacanja 0.7 sekundi do kraja i tako spriječi veliki preokret u posljednjoj četvrtini za šestu uzastopnu pobjedu
1 komentar(a)
Rasel Vestbruk, Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Rasel Vestbruk, Džejms Harden, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.01.2017. 08:54h

Duel dva najozbiljnija kandidata za MVP nagradu je obilježio noć u NBA ligi i nimalo nije razočarao.

Hjuston Džejmsa Hardena je slavio protiv Oklahome Siti, a "Brada" je upisao 26 poena, osam skokova i 12 asistencija, U poraženoj ekipi je naravno najbolji bio Rasel Vestbruk, ali ni njegovih 49 poena, osam skokova i pet asistencija nije bilo dovoljno.

Hjuston je uspio da pobijedi koševima Nenea sa linije slobodnih bacanja 0.7 sekundi do kraja i tako spriječi veliki preokret u posljednjoj četvrtini za šestu uzastopnu pobjedu.

Indijana je lako izašla na kraj sa Bruklinom, a narastajuća zvijezda NBA lige Majls Tarner je opet imao sjajnu partiju sa 25 poena, 15 skokova i pet blokada. Pomogli su i Džef Tig sa 21 košem i čak 15 asistencija, kao i Pol Džordž sa 26 poena i tri ukradene lopte. U Bruklinu se istakao Džastin Hamilton sa 16 koševa i osam uhvaćenih lopti.

Toronto je preokretom u posljednjoj četvrtini savladao Jutu, a Kajl Lauri je upravo u posljednjih 12 minuta ubacio 16 od svoja 33 koša. U "Džezu" je Rudi Gober bio dominantan pod obručima sa 15 poena, 16 skokova i tri blokade.

Sjajna utakmica je viđena u Detroitu gdje je domaći tim uspio da pobijedi sa pola koša razlike iako je primio 44 poena u posljednjoj četvrtini. Italijan Marko Belineli je čak uspio da pogodi uz zvuk sirene, ali su sudije nakon snimke ipak poništile pogodak.

Redži Džekson se polako vraća u formu i imao je 22 poena i 11 asistencija, a priliku je dobio i Bobi Marjanović i kao i uvijek je iskoristio pa je upisao 15 koševa i čak 19 uhvaćenih lopti. U Šarlotu je standardno najbolji bio Kemba Voker sa 32 poena.

Atlanta je stigla do pete pobjede u nizu, a poražen je u gostima Nju Orleans. Denis Šroder je imao 23 poena, a na gubitničkoj strani Entoni Dejvis 20 koševa i 19 skokova. Za Atlantu sinoć nije igrao Kajl Korver što ukazuje da je jako blizu dogovora trejd koji će iskusnog šutera poslati u Klivlend.

Duel timova sa začelja Zapada je pripao Finiksu koji je bio bolji od Dalasa zahvaljujući Eriku Bledsou i njegovim koševima u posljednjim minutima, a ukupno ih je upisao 26. Deron Vilijams je na drugoj strani imao 20 poena.

San Antonio je pregazio Denver, a fanove Sparsa sigurno raduje sve bolja forma LaMarkusa Oldridža koji je sinoć imao 28 poena. U Denveru je opet najbolji bio mladi centar iz Srbije Nikola Jokić sa 19 koševa i 11 uhvaćenih lopti.

Portland je bio bolji od Los Anđeles Lejkersa, a što je još bitnije za Trejlblejzerse je što se vratio Dejmijen Lilard. Odmah je imao dabl-dabl učinak sa 21 košem i 10 asistencija, a ekipu je predvodio Si-Džej Mekalum sa 27 poena. U Lejkersima se istakao Džordan Klarkson sa 21 košem, dok je D'Anđelo Rasel dao pola koša više ali uz svega 30% pogođenih šuteva iz igre.

Bonus video: