FIBA LIGA ŠAMPIONA: MORNAR DOČEKUJE CIBONU

Pobjeda za publiku i pravi mentalitet

U „Topolicu” stiže Cibona, ekipa koju je tim Đorđija Pavićevića savladao u prethodnom međusobnom i važnom okršaju u regionalnom takmičenju. Ovoga puta, u Baru će se isti rivali sastati u 11. kolu Fibine Lige šampiona.
53 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Mornar, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 07.02.2019. 11:32h

Nakon poraza u Makedoniji, od Karpoš Sokolija, ekipe koja je jedan od direktnih konkurenata Mornara za željeno mjesto u ABA ligi, Barani se u ovoj godini već okreću novim obavezama.

U „Topolicu” stiže Cibona, ekipa koju je tim Đorđija Pavićevića savladao u prethodnom međusobnom i važnom okršaju u regionalnom takmičenju. Ovoga puta, u Baru će se isti rivali sastati u 11. kolu Fibine Lige šampiona.

To je takmičenje u kojem je naš predstavnik „prikovan” za začelje tabele, tako da su i ambicije u odnosu na nedavni okršaj sa Zagrepčanima bitno drugačije. Iako je prije samo nedjelju dana Mornar trijumfovao nad Cibonom, prioritet je, ipak, ABA liga. Ali, lijepo bi bilo godinu početi trijumfom pred domaćim navijačima.

"Htjeli smo da vežemo dva dobra rezultata u Makedoniji i ostvarimo prvi trijumf na strani. Ipak, domaći su pokazali da su kvalitetan rival kada igraju kući. Sada želimo da popravimo utisak, još više uigramo određene linije u timu, i u pobjedničkom mentalitetu otvorimo ovu godinu. Tabela je takva kakva jeste u ovom takmičenju, znamo što su nam prioriteti, ali Mornar i ovoga puta mora pokušati da stigne do trijumfa", kaže pomoćni  trener Barana Ljubomir Vujačić.

Nakon meča sa Cibonom, Barane u Ligi šampiona očekuju dueli sa ekipama iz samog vrha (gostuju Avelinu i Juventusu, dok u Bar dolazi Strazbur), tako da se situacija u ovom takmičenju do kraja ligaškog dijela u grupi D teško može promjeniti. Svjesni su toga svi u taboru domaćeg tima, baš kao i činjenice da važni mečevi u ABA ligi sa Olimpijom i FMP-om tek predstoje. Ipak, publika se ne smije razočarati…

"Imamo odličnu podršku i posjetu u našem 'domu', i to je ono što nas obavezuje pred novi meč sa Cibonom. Neće biti kalkulacija, nemamo kadrovskih problema, vjerujem u dobru podršku sa tribina i ovoga puta, a naše navijače ne smijemo razočarati. Bez obzira na to što nam tek predstoje važni mečevi u regionalnom takmičenju", zaključuje  pomoćni trener Ljubomir Vujačić.

Meč 11. kola D grupe Lige šampiona Mornar - Cibona igra se večeras od 20.30 časova u „Topolici”.