Nestvarne brojke Džejmsa Hardena, novi tripl-dabl Vestbruka

Niko ranije nije imao tripl-dabl od preko 50 poena, i preko 15 skokova i asistencija, a Harden je izjednačio i rekord po broju koševa u tripl-dabl učinku koji je držao Vilt Čemberlen
0 komentar(a)
Džejms Harden, Foto: Reuters
Džejms Harden, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2017. 09:33h

Poena 53, skokova 16, asistencija 17. Ne radi se o učinku čitavog tima, već o učinku jednog igrača - Džejmsa Hardena koji je sinoć uradio ono što niko nije ranije u istoriji NBA.

Niko ranije nije imao tripl-dabl od preko 50 poena, i preko 15 skokova i asistencija, a Harden je izjednačio i rekord po broju koševa u tripl-dabl učinku koji je držao Vilt Čemberlen.

Posle ove noći čini se da se MVP trka sada svodi na dva imena - Harden i nekadašnji saigrač Rasel Vestbruk koji i dalje ima tripl-dabl u prosjeku! Nevjerovatan podatak govori da su Vestbruk i Harden uspjeli ove sezone za tri četvrtine da dođu do tripl-dabla, a to je uspio još samo jedan igrač - Kevin Djurent. Prije nekoliko sezona su bili u istom timu...

Hardenov učinak je vodio Hjuston do pobjede nad Njujorkom koji se dobro držao, ali je na kraju ipak kapitulirao. Bez Porzingisa i Lija, a kasnije i bez Karmela Entonija, Nikse je predvodio Brendon Dženings sa 32 poena, a Derik Rouz je imao 21. U Hjustonu se još istakao i Rajan Anderson sa 25 koševa.

Po 16. put ove sezone do tripl-dabla je došao Rasel Vestbruk i to već u prvom poluvremenu utakmice protiv Los Anđeles Klipersa. Njegova Oklahoma je lagano slavila, a na teren se posle pauze od deset utakmica vratio i Viktor Oladipo. U Klipersima je najbolji bio Brendon Bas sa 18 koševa što dovoljno govori kakva je to ekipa kad nema Krisa Pola i Blejka Grifina.

U sjenci tripl-dabl učinaka je ostala nevjerovatna noć nove NBA zvijezde - grčkog čuda po imenu Janis Antetokumpo. "The Greek Freak" je u nevjerovatnoj formi, a protiv Čikaga je imao nestvarnu liniju od 35 poena, devet skokova, sedam asistencija, dvije ukradene lopte i čak sedam blokiranih šuteva, uz pogođenih 13 od 19 šuteva iz igre. Uz pomoć Džabarija Parkera koji je imao 27 poena, Milvoki je pobijedio Čikago gdje je Džimi Batler standardno bio najbolji sa 26 koševa.

Klivlend je 2016. završio pobjedom nad Šarlotom, a igrač utakmice je bio LeBron Džejms koji je 17 od svojih 32 poena ubacio već u prvoj četvrtini, pa ni Vokerovih 37 koševa nije bilo dovoljno Hornetsima.

Memfis je slomio Sakramento u trećoj četvrtini, a Majk Konli je predvodio svoju ekipu sa 22 poena, dok je na drugoj strani DeMarkus Kazins već standardno bio najefikasniji sa 26 koševa.

Juta se neočekivano mučila protiv Finiksa, ali je tandem Rudi Gober - Gordon Hejvord izgurao pobjedu sa po 18 koševa. U Sansima je Devin Buker imao 20 ubačenih koševa.

Bonus video: