Miloš Teodosić i Sonja Petrović najbolji u Srbiji

83 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaški savez Srbije, Foto: Košarkaški savez Srbije
Košarkaški savez Srbije, Foto: Košarkaški savez Srbije
Ažurirano: 30.12.2016. 16:49h

Košarkaški savez Srbije uručio je danas u Beogradu nagrade najboljim igračima u 2016, uz ocjenu predsjednika Predraga Danilovića da je godina na izmaku bila više nego uspješna.

Za najbolju seniorku proglašena je Sonja Petrović, koja je sa reprezentacijom ovog ljeta osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U konkurenciji seniora za najboljeg je proglašen igrač CSKA iz Moskve Miloš Teodosić koji nije preuzeo nagradu, pošto se poslije sinoćnje utakmice i poraza od Crvene zvezde u Evroligi vratio sa ekipom u Moskvu.

"Poznato je da je košarka kolektivni sport i osjećam se kao prva među jednakima. Hvala saigračicama, cijelom timu i stručnom štabu, medijima koji su podigli žensku košarku na ovaj nivo", rekla je Sonja Petrović.

Umjesto Teodosića nagradu je primio tim menadžer reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

Takođe, nagrade su dobili i reprezentativci Srbije u basketu "tri na tri" Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović i Marko Ždero, za osvojenu titulu svjetskog prvaka.

"Nadam se da ćemo opet razuvjeriti sve ljude koliko je ovaj sport atraktivan, težak i da nije neka ulična za....ncija. Nadam se da ćemo opet pokazati da smo najbolji na svetu", naveo je Bulut.

Predsjednik KSS Predrag Danilović rekao je da se nada nastavku dobrih rezultata i u narednoj godini.

"Iza nas je više nego uspješna godina u kojoj su košarkaši i košarkašice zabilježili vrhunske rezultate. Seniori su osvojili srebrnu olimpijsku medalju, seniorke bronzanu, u konkurenciji 'tri na tri' momci su postali šampioni svijeta. Bili smo domaćini predolimpijskog turnira, za koji smo dobili sve pohvale FIBA i zahvalni smo svima koji su to realizovali", rekao je Danilović.

On je dodao da je Savez u kontaktu sa Vladom Srbije oko organizacije Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. godine i četiri godine kasnije za košarkaše zajedno sa Slovenijom.

"Čekaju nas Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke naredne godine. Rad se uglavnom mjeri kroz rezultate košarkaša i košarkašica i nadam se da će nastaviti da ubacuju loptu u koš kao i u prethodnom periodu", naveo je Danilović.

Bonus video: