Zuros: U teškoj situaciji moramo da se držimo zajedno

2 komentar(a)
Zuros, Foto: ABA LIGA
Zuros, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 29.12.2016. 19:07h

Budućnost Voli se nalazi u teškoj situaciji i protiv Mega Leksa može da se nada pozitivnom ishodu samo ako bude odigrala maksimalno koncentrisano svih 40 minuta, kazao je trener podgoričkog tima Ilijas Zuros.

Budućnost Voli i Mega Leks odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 16. kola ABA lige.

Zuros je kazao da je vrijeme da njegov tim igra košarku svih 40 minuta, navodeći da je i do sada bilo dobrih, ali i loših momenata.

"To se ponavljalo iz utakmice u utakmicu i do sada nijesmo imali priliku da to ispravimo. Sada je važno da u teškom trenutku budemo zajedno i na parketu damo svoj maksimum. Sezona je teška i težak je trenutak, treba da od prve do posljednje sekunde budemo agresivni", kazao je Zuros na konferenciji za novinare.

On je istakao da ga raduje povratak Borisa Savovića, navodeći da je potrebno vrijeme da se vrati u pravi ritam.

"On je važan igrač za naš tim. Trebaće vremena da se vrati u pravi ritam. Naš problem je koncentracija koja nedostaje ekipi tokom utakmice. Mnogo toga smo pripremali za Zadar, a u tom meču ni deset odsto nijesmo pokazali", kazao je Zuros.

Zuros je, odgovarajući na pitanje da li je Budućnost favorit protiv Mega Leksa, kazao da je njegov tim najteži protivnik sam sebi i da treba se prvo izbori sa sobom.

"Mi trenutno ne igramo košarku, ne kažem da se igrači ne trude, ali ne igramo onako kako želimo. Utakmica traje 40 minuta i ne smijemo da igramo samo 25 dobro, a ostalo padnemo u igri", kazao je Zuros.

On je potvrdio da je centar Šon Džejms napustio ekipu i da nije više član Budućnost Volija.

Grčki stručnjak saopštio je da klub traži zamjenu za Džejmsa i da su krenuli "u potragu".

"Problem je u tržištu i teško je naći kvalitetno igrača na toj poziciji. Angažovali smo već Ovena Klasena, polako se uklapa u sistem, ali potreban nam je još jedan visok igrač", rekao je Zuros.

On je saopštio da Budućnost Voli ne traži samo zamjenu za Džejmsa, već i za igrače na svim pozicijama.

"Igrači na svim pozicijama biće analizirani i tražiće se igrači na pozicijama na kojima nije zadovoljan", kazao je Zuros.

On je, odgovaraći na pitanje da li će biti novih otpuštanja, kazao da je moguće, ali nije želi da govori o imenima.

"Bitno je da svi igrači daju sve od sebe i natjeraju se da odigraju najbolje što mogu", kazao je Zuros.

Kapiten Suad Šehović kazao je da su svi u timu svjesni situacije i loše serije u kojoj se nalaze.

"Cilj nam je da je prekinemo. Dolazi nam ekipa koja je svima neugodna. Svojim potencijalom, spremnošću i trčanjem svima pravi problem. Odradili smo par dobrih treninga, pripremali smo se da im umanjimo kvalitet i konačno ostvarimo pobjedu", kazao je Šehović.

On je kazao da svi u timu žele da vrate želju i agresivnost koja je krasila Budućnost.

"Ekipa se polako diže, imali smo dosta vremena da treniramo i ispravljamo ono što nije bilo dobro, da se uklapamo u novi sistem. Nadam se da će se protiv Mega Leksa to okrenuti na pravi put i da ćemo se vratiti pobjedma", kazao je Šehović.

On je naglasio da postoji dodatni motiv zbog eliminacije u polufinalu plej-ofa.

"Najvažnije je da mislimo o našoj igri, ispravljamo i popravljamo našu igru u odbranu, a napad će iz te igre doći", kazao je Šehović.

Budućnost je u prvom meču slavila 85:81, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je deset pobjeda i ima pet više od rivala.

Prošle sezone dobila je oba meča u ligaškom dijelu regionalnog takmičenja (71:56 u Podgorici i 83:81 u Sremskoj Mitrovici), dok su polufinalni dueli pripali Mega Leksu (81:85 i 76:75).

Duel u dvorani Morača počeće u 17 sati.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da će sav prihod od prodatih ulaznica donirati za pomoć oboljeloj dvanaestogodišnjoj djevojčici Anđeli Petrović.

Bonus video: