Radonjić: Protiv CSKA čudo nije nemoguće

2 komentar(a)
Dejan radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Dejan radonjić, Foto: KK Crvena zvezda
Ažurirano: 28.12.2016. 14:01h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je danas da dolazak prvaka Evrope, moskovskog CSKA, u Beograd predstavlja šlag na torti na kraju uspješne godine.

"Godinu ponosa i dike završavamo mečom sa prvakom Evrope, još jedno veliko košarkaško veče u Beogradu. Pričati o CSKA je lako, predvode ga Teodosić i De Kolo, ali i ostali igrači su kvalitetni, što su pokazali u njihovom odsustvu. CSKA je i ove godine glavni pretendent za trofej Evrolige. Daćemo sve od sebe da dobrom igrom proizvedemo ogromno zadovoljstvo našim navijačima", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u KOMBANK areni.

On je dodao da nema potrebe da se upoređuju sastavi Zvezde i CSKA, jer je poznato da je moskovski gigant favorit.

"Svjesni smo velikog napadačkog kvaliteta CSKA, daju u prosjeku 90 poena po meču. Poređenja radi otišlo nam je ljetos šest igrača, njima jedan, kada pričamo o kontinuitetu. Za nas nije dobar momenat ni to što su izgubili u prošlom kolu od Fenerbahčea na svom terenu", kazao je Radonjić.

Radonjić dodaje da sjutrašnji duel nema sličnosti sa onim prošlosezonskim u četvrtfinalu Evrolige, kada je CSKA slavio sa 3:0 u seriji.

"Potpuno je drugačija situacija, pričamo o drugim detaljima. Svima je jasno koliki je CSKA favorit, ako nekome nije, ja ne mogu da objasnim. Ipak, ne znači da ne vjerujemo u trijumf, uvijek imamo isti cilj. Nekad je realan, nekad čudo, nekad senzacija, očekujem i da protiv CSKA svi damo sve od sebe".

Utakmica 15. kola Evrolige između Crvene zvezde i CSKA igra se sjutra od 19 sati.

Bonus video: