Godina u znaku Nikole Vučevića i Jelene Dubljević

Nagrada "Goran Poli Bojanić" pripala je Goranu Boškoviću, koji je izabran za najboljeg trenera, nakon što je sa košarkašicama Budućnost Bemaxa osvojio regionalnu ligu
57 pregleda 1 komentar(a)
KSCG najbolji 2016., Foto: Savo Prelević
KSCG najbolji 2016., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.12.2016. 19:32h

Nikola Vučević, as Orlanda, i Jelena Dubljević, jedina Crnogorka sa titulom u WNBA ligi, najbolji su košarkaš i košarkašica Crne Gore, koji igraju u inostranstvu, u izboru Košarkaškog saveza Crne Gore.

Vučević je obilježio godinu, nastupima i na NBA parketima, ali i u dresu crnogorske selekcije, sa kojom je izborio plasman na Eurobasket.

Jelena Dubljević je, s druge strane, bila članica ekipe Los Anđeles Sparks, koja je osvojila šampionski prsten u najjačem ženskom košarkaškom takmičenju, a poput Vučevića, vodila je naš nacionalni tim do plasmana na šampionat Evrope.

"Hvala svima koji su glasali za mene. To je za mene velika čast i još veća obaveza. Očekuje na Evropsko prvenstvo, koje želimo da odigramo još bolje i ostvarimo dobre rezultate", u video poruci je kazala Dubljevićeva, koja trenutno nosi dres turskog Kajzerija.

Kao i prošle godine, najbolji igrač u Crnoj Gori je kapiten Budućnost Volija Suad Šehović, a najbolja igračica je Irena Matović, košarkašica Budućnosti. Šehović je treću godinu zaredom dobio priznanje za najboljeg crnogorskog igrača.

"Čast je ponovo primiri nagradu. Obaveza više da u narednoj godini opravdam priznanje i povjerenje onih koji su mi je dodijelili. Da dobrim partijama dam doprinos uspjesima u klubu i reprezentaciji. Hvala Savezu, ali i mom klubu i saigračima, oni su dio nagrade", kazao je Šehović, koji je sa podgoričkim timom prošle sezone igrao je polufinale ABA lige, a zbog povrede nije bio u prilici da pomogne reprezentaciji u kvalifikacijama za Eurobasket 2017.

Matovićeva je predvodila Budućnost Bemaks do prvog trofeja Regionalne lige u klupskoj istoriji i bila najkorisnija igračica finalnog turnira u Podgorici.

"Hvala Savezu i ljudima koji su omogućili da dobijem priznanje, za mene izuzetno vrijednu. Trofej Regionalne lige je kruna godine, ali i cilj za narednu sezonu da ostvarimo isti rezultat", kazala je Irena Matović.

Najbolji mladi košarkaš je Aleksa Ilić iz Budućnost Volija, jedan od najzaslužnijih za zlatnu medalju mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina u Grčkoj, a najperspektivnija košarkašica Nataša Radović, članica hercegnovskog Primorja, koja je bila u sastavu mlade reprezentacije koja je u julu nastupila na šampionatu Evrope B divizije za igračice do 20 godina u Podgorici.

Nagrada "Goran Poli Bojanić" pripala je Goranu Boškoviću, koji je izabran za najboljeg trenera, nakon što je sa košarkašicama Budućnost Bemaxa osvojio regionalnu ligu.

"Čast mi je što sam dobio priznanje, pogotovo što nosi ime čovjeka koga sam izuzetno cijenio. Prošla sezona bila je uspješna, osvojili smo regionalno takmičenje, sa svega jednim porazom. Teško da može bolje od toga", kazao je Bošković.

Predsjednik Košarkaškog saveza, Milo Đukanović kazao je da je 2016. bila najuspješnija godina u novojoj istoriji crnogorske košarke.

"Rezultatski gledano 2016. je najuspješnija godina košarkaškog sporta u Crnoj Gori. O tome najbolje svjedoče rezultati seniorskih nacionalnih selekcija. Raduju nas i uspjesi mlađih selekcija, povratak juniora i mlađih seniora u A diviziju. Ohrabrujuće je da su kadeti izborili plasman među osam najboljih u Evropi, a pioniri ponovili rezultat na nezvaničnom prvenstvu Evrope osvojivši drugo mjesto", kazao je Đukanović.

Bonus video: