Košarkaška dinastija - tri brata o kojima priča cijela Amerika

“Nas četvorica imamo plan i sve se odvija po planu. Oni su rođeni da postanu asovi. Rekao sam im – momci, neko nekada mora da bude bolji od Majkla Džordana, zašto to ne biste bili vi”, kazao je Lavar Bol za ESPN
0 komentar(a)
Braća Bol, Foto: Nytimes.com
Braća Bol, Foto: Nytimes.com
Ažurirano: 27.12.2016. 17:32h

Lavar Bol ima tri sina – Lonza, LiAnđela i LaMela.

Njih trojica su mladi košarkaši, a američki mediji ih zovu – najtalentovanijom košarkaškom porodicom na svijetu.

I Lonzo i LiAnđelo i LaMelo su potencijali kakvi se rijetko viđaju, a lako se može dogoditi da se sva trojica istovremeno nađu na NBA parketima, kao i da u najjačoj ligi i najvećoj sceni igraju značajnu ulogu.

Njih trojica su već bila u istom timu – srednjoškolkoj ekipi Čajno, i to prošle sezone, a ostaće upamćeno da su na jednom meču zajedno postigli 77 poena.

Najstariji Lonzo završio je srednju školu i nastavio karijeru na proslavljenom UCLA univerzitetu.

Blista u debitantskoj sezoni NCAA lige, odmah je postao startni plejmejker, jedan od najboljih u cijeloj ligi...

Od naredne godine pridružiće mu se LiAnđelo, koga je UCLA već kaparisala, a koji je nedavno na jednom meču postigao 73 poena, uz 13 trojki.

Braći će se 2019. godine pridružiti LaMelo, koji se sa 15 godina obavezao da će karijeru nastaviti na istom univerzitetu.

Naravno, igraće zajedno ukoliko Lonzo ili LiAnđelo ne odu u NBA prije toga.

Postoji, doduše, mogućnost da i najmlađi od braće Bol odmah poslije srednje škole dođe do košarkaške elite, u nekim projekcijama predviđa mu se prvo mjesto na NBA draftu 2019.

Njihov otac je ponosan.

“Nas četvorica imamo plan i sve se odvija po planu. Oni su rođeni da postanu asovi. Rekao sam im – momci, neko nekada mora da bude bolji od Majkla Džordana, zašto to ne biste bili vi”, kazao je Lavar za ESPN.

Nije, naravno, neuobičajeno da braća dođu do NBA lige, samo u ovom trenutku u najjačoj ligi igraju Pau i Mark Gasol, Markus i Markif Moris, Mejson i Majles Plumli...

Ali, tri brata – tri asa, to bi već bio kuriozitet, koji bi mogao da se dogodi za tri godine...

Bonus video: