ESPN: Bostonu treba Nikola Vučević

Po novinaru čuvene televizijske mreže ESPN, Brajanu Vajndhorstu, prelazak Vučevića u Boston je - logičan, jer je crnogorski centar potreban "seltiksima", ali i obratno.
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Www.orlandopinstripedpost.com
Nikola Vučević, Foto: Www.orlandopinstripedpost.com
Ažurirano: 27.12.2016. 09:42h

Centar Orlanda Nikola Vučević je na korak od prelaska u Boston, čime se sve glasnije bave američki mediji.

I to ne samo običnim natpisima, već i analizama.

Po novinaru čuvene televizijske mreže ESPN, Brajanu Vajndhorstu, prelazak Vučevića u Boston je - logičan, jer je crnogorski centar potreban "seltiksima", ali i obratno.

"Orlando je očigledno stavio Vučevića na raspolaganje za potencijalne trgovinske procese. Time je 213 centimetara visoki centar odmah skrenuo pozornost timova koji imaju potrebu za velikim čovjekom u reketu, koji je dokazano dobar skakač i poenter", napisao je Vajndhorst, pogledavši ka Bostonu:

"Dolazak Vučevića omogućio bi Seltiksima da presele Al Horforda natrag na poziciju krila - što je njegova prirodna pozicija. Dolazak Vučevića značajno bi nadogradio Bostonov reket, pomogao bi i Amiru Džonsonu".

Nije samo visina Vučevićev adut...

"Igra Bostona u posljednjoj četvrtini u velikoj mjeri zavisi od Ajzee Tomasa i njegovih napadačkih kvaliteta. A to je formula koja se nije baš pokazala učinkovitom u plej-ofu. Ako na niskom postu imate Vučevića, koji će u velikoj mjeri raditi i za Džonsona, Boston bi mogao da ima ubitačnu kombinaciju", dodaje Vajndhorst i navodi još jedan razlog zašto je Vučević potreban Bostonu.

"Ima još dvije i po godine ugovora sa Orlandom, 2019. bi mogao da postane slobodan igrač, ali ima pristupačnu prosječnu platu od 12.250.000 dolara godišnje, što za Boston ne bi trebalo da bude problem",

I Boston je, međutim, potreban Vučeviću.

"Vučevićeve brojke su značajno pale ove sezone, do 44 odsto ubačenih šuteva iz polja i prosjeka od 12,8 poena po utakmici. To je značajno smanjenje, jer je u prethodne dvije sezone imao procenat šuta od 52 i 51 odsto, dok je u prosjeku bilježio 19,3 i 12,8 poena", navodi novinar ESPN-a.

Orlando je ove sezone dobio novog trenera - Frenka Vogela, a Vučević se nije na pravi način uklopio u njegov stil igre. Prošlog mjeseca, 27-godišnji centar je čak izrazio i javno nezadovoljstvo zašto se ne nalazi u prvoj petorci.

Bonus video: