Da Zadar bude prekretnica

Pitanje je i u kakvom će sastavu biti Budućnost na ovom gostovanju, jer nije sigurno da će nastupiti Markus Vilijams. Donekle je olakšavajuća okolnost što se u tim vratio oporavljeni Boris Savović
53 pregleda 0 komentar(a)
Oven Klasen, Foto: Savo Prelević
Oven Klasen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2016. 11:14h

Budućnost Voli nema više šta da čeka ako misli da se vrati na pobjednički put i popravi stanje na tabeli ABA lige.

Podgoričani su u seriji od tri poraza u regionalnom takmičenju (pet ako se računa i Evrokup u kojem su sve mečeve izgubili), pa je Zadar idealna prilika da crnogorski šampion promijeni kurs.

Daleko od toga, međutim, da Budućnost u večerašnjem meču (18 časova) može unaprijed da računa na bodove, jer je Zadar poznat kao „domaćinska” ekipa, tim koji je i ranije u Jazinama i sada u dvorani „Krešimir Ćosić” tvrd orah.

Pitanje je i u kakvom će sastavu biti Budućnost na ovom gostovanju, jer nije sigurno da će nastupiti Markus Vilijams. Donekle je olakšavajuća okolnost što se u tim vratio oporavljeni Boris Savović.

Budućnost ima dvije pobjede i utakmicu manje od drugoplasiranog Partizana, koji je u subotu u Beogradu savladao MZT Skoplje...

„Jedva čekam meč sa Zadrom. Imali smo cijelu nedjelju za pripremu, za razliku od prethodnih sedmica i mislim da smo to dobro iskoristili”.

„U svaku utakmicu idemo sa realnim šansama da pobijedimo. Dobar smo tim i ako igramo dobro možemo i svakog da savladamo”, rekao je krilni centar Budućnosti Oven Klasen.

Kanađanin je odigrao posljednja dva meča za „plave” u porazima od Crvene zvezde i Cedevite u „Morači”.

„Sve bolje se uklapam u novu sredinu, iz treninga u trening mi je lakše. Odgovara mi trener, volim momke u timu, i na meni je da dam sve od sebe i pomognem ekipi”, dodao je Klasen.

Zadar, s druge strane, ima pet trijumfa u 14 kola i čeka ga borba za opstanak, ali reklo bi se i da ima dovoljno kvaliteta da do njega i dođe uz iskusnog Jakova Vladovića, te Ivana Marinkovića, Borisa Baraća, Ivana Ramljaka...

Kako god, trener naše ekipe Ilijas Zuros dobro zna šta čeka njegove izabranike.

„Zadar je dobar tim sa visokim i snažnim igračima. Mnogo bolje igra u posljednjim utakmicama. Mi moramo da budemo skoncetrisani na to da kontrolišemo skok i odbranu u tranziciji”.

„Zadovoljan sam zalaganjem igrača koji su bili na treningu tokom sedmice, prve koju smo u kontinuitetu mogli da iskoristimo za trening”, istakao je Zuros, koji ima učinak od dva trijumfa i šest poraza od kada je na klupi zamijenio Vlada Šćepanovića.

Budućnost će nakon Zadra odigrati još jedan meč do kraja godine - u petak 30. decembra je protivnik Mega Leks u „Morači”.

Bonus video: