ABA: Čvrsto vjerujemo da smo donijeli pravu odluku - Vijesti.me
"KLUBOVI PREDSTAVLJAJU OSNOVU KIOŠARKAŠKOG RAZVOJA"

ABA: Čvrsto vjerujemo da smo donijeli pravu odluku

ABA liga
ABA liga (Foto: wikipedia.org)

Uprava Jadranske lige saopštila je danas je poslije analize kompletne situacije u evropskoj košarci čvrsto ubijeđena da je donijela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrlige.

"Uzimajući u obzir viđenja situacije svih umiješanih, imperativ klubova ABA lige uvijek je bila šansa da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Vođeni ovim motivima i interesima daljeg razvoja košarke u regionu, ABA je potpisala ugovor sa ECA, kao prioritetnim evropskim takmičenjima", navodi se u saopštenju lige.

Fiba Evropa suspendovala je u petak 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, a postoji mogućnost i da se Fiba svijet umiješa u spor i zabrani učešće na Olimpijskim igrama svim nacionalnim savezima čiji klubovi igraju u takmičenjima ECA.

"Odluke skupštine ABA ne ugrožavaju slobodu izbora klubovima da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, dok god slijede propozicije ABA. Kao i ranije, klubovi ABA će učiniti sve da štite svoje interese i da stvore idealne uslove za razvoj svih košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese reprezentacija", navodi se u saopštenju.

ABA je pozvala sve strane da vode istim motivima, ocijenivši da "klubovi predstavljaju osnovu košarkaškog razvoja".