Bakić osvojio titulu sa letonskim Vefom

Košarkaš koji je postigao prvi poen za crnogorsku reprezentaciju, donio je premijernu titulu prvaka Letonije svom klubu, VEF-u iz Rige.
79 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Bakić, Foto: Www.vefriga.com
Bojan Bakić, Foto: Www.vefriga.com
Ažurirano: 29.05.2011. 08:28h

Bojan Bakić se pretplatio na pisanje istorije - košarkaš koji je postigao prvi poen za crnogorsku reprezentaciju, donio je premijernu titulu prvaka Letonije svom klubu, VEF-u iz Rige.

U 20. izdanju šampionata nekadašnje sovjetske republike, Bakić i drugovi su se sastali sa Ventspilsom, koji ima osam pehara, baš kao i Broćeni. Tim iz istoimenog grada je vodio 3:2 u finalnoj seriji, ali je VEF izjednačio na 3:3 (slavio 72:70) i izborio majstoricu na terenu rivala.

Tada je na scenu stupio 28-godišnji Podgoričanin, koji je u petak veče odigrao nevjerovatno - za nepuna 23 minuta, postigao je 28 poena! Trojke je šutirao 7-5, za dva 7-4, sa linije penala je bio nepogrješiv (5-5), a imao je i tri skoka i asistenciju. To je bilo više nego dovoljno za senzacionalnu pobjedu (87:82) i istorijski trofej za VEF.

Bakić je karijeru počeo u TG Akademiku, a potom je igrao za Budućnost i Hemofarm. Nakon kratke epizode u podgoričkom klubu u sezoni 2007/2008. otišao je u grčki Marusi, a nastupao je i za poljski Slupsk, Trikalu i Metalac iz Valjeva.

Ovu sezonu je počeo u dresu ukrajinskog Krivbasbasketa, koji je sa klupe predvodio njegov sugrađanin Zvezdan Mitrović. U 22 utakmice je igrao odlično, prosječno bilježio 14,5 poena i 3,5 skokova, pa nije imao nikakvih problema da nađe angažman kada je klub iz Krivog Roga bankrotirao.

Bonus video: