Budućnost 0:5: Srušeni i posljednji evropski snovi

Budućnost je bez pobjede na pet mečeva grupe D, tri utakmice je izgubila kod kuće (Trento, Gdinja, Oldenburg), ostale su samo matematičke šanse za drugu fazu
12866 pregleda 24 komentar(a)
Skot Bamfort u duelu sa Oldenburgom, Foto: Savo Prelević
Skot Bamfort u duelu sa Oldenburgom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2019. 20:58h

Baš kada je izgledalo da Budućnost Voli može da se probudi, nakon tijesnog poraza od Galatasaraja i rutinske pobjede nad Krkom, i da se vrati u život na evropskoj sceni, stigao je poraz koji je ugasio sve nade - u "Morači" je slavio Oldenburg 85:83.

Budućnost je bez pobjede na pet mečeva grupe D, tri utakmice je izgubila kod kuće (Trento, Gdinja, Oldenburg), ostale su samo matematičke šanse za drugu fazu.

Uz mnogo oscilacija, "plavi" su odigrali i duel sa njemačkim timom. U prvom dijelu bez odbrambene agresivnosti, (49 primljenih poena), u nastavku uz mnogo veću energiju, koja je u posljednjih pet minuta prerasla u pravi trans i koja se prenijela i na napadački dio igre.

Budućnost je krajem treće četvrtine guibila 14 razlike (71:57), pet minuta prije kraja bilo je 79:70 za Oldenburg, da bi serijom 10:0, koju su kompletirali Ivanović i Nikolić trojkama, stigao i preokret - 80:79, tri minuta i 12 sekundi do kraja.

Međutim, gosti su tajm-autom zaustavili niz i jaču podršku navijača (zvanično 1.830 gledalaca - trećina kapaciteta), a "plavi" izgubili ritam koji su uhvatili - promašili su četiri napada zaredom, pa se u posljednji minut ušlo sa 82 :80 za njemački tim.

U penal završnici, Kobs je pogodio dva, a Polding na drugoj strani jedan poen, da bi Kobs, kao i protiv Gdinje i Galatasaraja, ponovo odlučio da sam završi napad - promašio je sa poludistance, osam sekundi do kraja...

Tada je pogodio oba penala - 85:82, Ivanović jedno, namjerno promašio drugo...

Kobs je postigao 17 poena, Martin 16, 13 Ivanovič, a u gostujućem timu Polding je ubacio 21, Mahalbašić 15...

Bonus video: