Budućnost rutinski sa Cibonom, ovacije za Hasana Martina

Opet ključna bila 2. četvrtina, u kojoj je tim Petra Mijovića „samljeo” rivala, dobio ju je 25:8 i na veliki odmor otišao sa 25 poena razlike (51:26)
10903 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Ivanović i Hasan Martin na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović i Hasan Martin na večerašnjoj utakmici, Foto: Savo Prelević

Rutinske, ubjedljive pobjede ili porazi na jednu loptu - to su jedina dva scenarija utakmica košarkaša Budućnost Volija u posljednje vrijeme.

Nakon još jednog srceparajućeg neuspjeha u Evrokupu i gubitka već dobijenog meča sa Unikahom, „plavi” su se vratili na ritam koji su u posljednje vrijeme uhvatili u ABA ligi i savladali Cibonu 87:64.

Kao protiv Krke u „Morači” (80:60) i Mega Bemaxa u Beogradu (94:57), opet je ključna bila 2. četvrtina, u kojoj je tim Petra Mijovića „samljeo” rivala, dobio ju je 25:8 i na veliki odmor otišao sa 25 poena razlike (51:26).

U prvih 20 minuta je blistao Hasan Martin, upisao 16 poena, devet skokova, blokadu i asistenciju, zbog čega je dočekao ovacije i skandiranje navijača.

Ogromna prednost omogućila je Mijoviću da odmori startere, pa je u 28. minutu prvi put u ovoj sezoni na parketu bila crnogorska petorka - Nikola Ivanović, Fedor Žugić, Suad Šehović, Zoran i Danilo Nikolić, koji je ubrzo ustupio mjesto Aleksi Iliću, jer je dan prije meča zbog virusa primao infuziju.

Do kraja su na parketu bili još Petar Popović i Martinš Mejers, prva petorka je otišla na više nego zasluženi odmor...

Bonus video: