Čarapić u Buržu kod Sava Vučevića

Crnogorski plejmejker je prije sedam dana stigao u Francusku, ali je Burž tek danas ozvaničio saradnju do kraja sezone
2282 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Čarapić, Foto: Filip Roganović
Ognjen Čarapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2019. 22:11h

Ognjen Čarapić je zvanično novi član Burža, objavili su u istom danu menadžer i vlasnik Mega Bemaxa Miško Ražnatović, te francuski klub.

Crnogorski plejmejker je prije sedam dana stigao u Francusku, ali je Burž tek danas ozvaničio saradnju do kraja sezone.

U klubu koji vodi crnogorski tandem, Savo Vučević i njegov pomoćnik Slobodan Savović, naš košarkaš bi trebalo da debituje sjutra veče protiv Bulazaka, u 17. kolu Pro A lige.

Ovaj 21-godišnji crnogorski reprezentativac je prve košarkaške korake napravio u mlađim kategorijama Mornara, odakle je prešao u Budućnost, u kojoj je bio do 2016. godine kada je (nije želio da potpiše profesionalni ugovor sa "plavima") prešao u Megu.

Povrede su ga spriječile da u srpskom klubu iskaže puni potencijal, a najbolja mu je bila prošla sezona, u kojoj je na 20 utakmica imao prosjek od osam poena, 3,2 asistencije i 2,6 skoka po meču.

Ove sezone nije dobijao veliki prostor za igru (2,4 poena, 1,9 skoka i 1,7 asistencija po meču), pa je donesena zajednička odluka o rastanku.

Čarapić je odigrao četiri meča u kvalifikacijama za ovogodišnji Mundobasket, a najbolji meč mu je bio u decembru prošle godine u "Morači", u pobjedi protiv Turske (71:66), kada je upisao 11 poena, bez promašaja (2-2 za dva, 1-1 za tri, 4-4 sa linije bacanja), četiri skoka i asistenciju.

Iako je prošao dio priprema, selektor Zvezdan Mitrović ga nije uvrstio u tim koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Bonus video: