"Crvene" kreću u novi izazov, Jovanović: Brzom igrom na Šveđanke

U odnosu na prethodni šampionat Evrope, Crna Gora je izmijenila sastav, a samo tri igračice bile su u timu koji je prije šest godina igrao protiv Švedske, koja je tada slavila 69:58
1381 pregleda 0 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore sjutra u podne počinje nastup na Evropskom prvenstvu.

Peto učešće na Eurobasketu, "crvene" otvaraju duelom sa Švedskom u Rigi.

Šveđanke nisu košarkaška sila, ali iz godine u godinu su sve boljje, 2013. su igrale u četvrtfinalu, a sa još većim ambicijama ulazi u grupnu fazu.

"Švedska je iskusna ekipa, veliki broj igračica igra u jakim ligama. Ipak mislim da smo se dobro pripremile i da će dosta zavisiti od nas i od naše igre. Moramo ispuniti zahtjeve i boriti se na pravi način." poručuje pred prvi meč Milica Jovanović.

U odnosu na prethodni šampionat Evrope, Crna Gora je izmijenila sastav, a samo tri igračice bile su u timu koji je prije šest godina igrao protiv Švedske, koja je tada slavila 69:58.

Pored Milice Jovanović, dres nacionalnog tima tada su nosile Snežana Aleksić i Nataša Popović.

"One imaju tandem sestara Eldebrink koje igraju dugi niz godine Evroligu i vrlo su iskusne. Na ostalim pozicijama imaju visoke košarkašice, pa smatram da brzom igrom možemo protiv njih. Imaju dosta djevojaka koje igraju na koledžu pa se vrate nakon toga u Švedsku. Mislim da je obavezno da odigramo pametno, zajednički i da damo sve od sebe." ističe Jovanović.

Na terenu protiv Švedske bila je Jelena Škerović, koja sada čeka drugačija uloga. Prvi put će sa klupe predvoditi naše djevojke na Eurobasketu.

"Mnogo je drugačije sada, čini mi se da je puno lakše igrati, nego ovako biti sa strane bez mogućnosti da se uđe na parket i pomogne nešto. Ovako se svodi na te kratke momente kada kao trener mogu da utičem, ali sam zasada zadovoljna kako je krenulo i vjerujem da će sve ići na bolje", ističe selektorka pred prvi duel.

U grupi su još Češka i Francuska.

Bonus video: