"Crvene" vjeruju da mogu do podviga

Crnogorske košarkašice danas protiv Češke (14.30) traže pobjedu od 12 razlike za prolaz u osminu finala EP
2451 pregleda 1 komentar(a)
Jovana Pašić (broj 5) na meču sa Francuskom, Foto: Fiba.basketball
Jovana Pašić (broj 5) na meču sa Francuskom, Foto: Fiba.basketball

Da bi izborile plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Letoniji i Srbiji, košarkašice Crne Gore danas moraju da savladaju Češku (meč počinje u 14.30 sati) sa barem 12 poena razlike.

Sve to ako Francuska danas opravda ulogu favorita protiv Švedske. Ako, pak, pobijedi Švedska, onda bi Crnoj Gori za prolaz bila dovoljna i minimalna pobjeda protiv Čehinja...

- Nije lako, vrlo je specifično kada ne počinjete meč sa 0:0, već znate da rival vodi 12:0. Ali, ništa nije nemoguće i mi stvarno vjerujemo u to. Daćemo sve od sebe da pobijedimo prije svega, pa onda ćemo razmišljati o tih 12 poena razlike koliko je potrebno da bismo prošle dalje - kazala je naša reprezentativka Jovana Pašić.

Podmlađena selekcija koju sa klupe vodi trener debitant Jelena Škerović je u prva dva kola doživjela dva ubjedljiva poraza u grupi, od Švedske (67:51) i Francuske (88:53), pa je jedina bez pobjede u grupi.

- Pokušale smo kao što je selektorka zamolila da što prije zaboravimo tu utakmicu sa Francuskom. Bila je teška, na kraju i nerealan rezultat, čemu smo mi naravno doprinijele. Svakako da su sada naše misli potpuno usmjerene na Češku, počele smo pripreme i uz jedan dobar trening želimo da budemo spremne za taj duel. Moramo dati sve što imamo jer drugog načina za uspjeh nema. U ekipi je sve u redu, mislimo samo na to da damo maksimum na sjutrašnjoj utakmici - poručila je Pašićeva pred duel u Rigi.

Češka je nakon dva kola ostvarila polovičan učinak, a u oba je meča odigrala dobro.

Francuska je u finišu osigurala pobjedu, dok su Čehinje protiv Švedske slavile sa sedam poena razlike i na taj način napravile veliki korak ka plasmanu u osminu finala.

- Češka je protiv Švedske pokazala kakva je reprezentacija, čak i bez nekih važnih košarkašica koje im nijesu došle za ovo Evropsko prvenstvo. Isto tako vjerujem da mi ako se skupimo i konačno pokažemo šta smo radili ovih 50 dana na pripremama, možemo da odigramo protiv njih - zaključila je Jovana Pašić.

Bonus video: