"Crveni" krenuli na Mundobasket, Mitrović: Pokušaćemo sve da napravimo još jednu senzaciju - Vijesti.me
SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

"Crveni" krenuli na Mundobasket, Mitrović: Pokušaćemo sve da napravimo još jednu senzaciju

“Probaćemo da napravimo rezultat, jasno nam je u kakvom smo statusu i kakve su prognoze, ali nadamo se da možemo da idemo i preko toga. Momci su pokazali zaista izuzetan pristup, dali su sve što su imali i daće sve od sebe i na takmičenju”, kazao je Mitrović

Zvezdan Mitrović
Zvezdan Mitrović (Foto: Filip Roganović)

Podgorica - Istanbul - Šangaj, to je put koji će naši najbolji košarkaši preći da bi došli do zemlje u kojoj će od 31. avgusta premijerno nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Prethodno će od 23. do 27. oigrati posljednje kontrolne mečeve, protiv Poljske, Irana, a možda i Nigerije.  

Nakon tih utakmica selektor Zvezdan Mitrović objaviće imena 12 igrača koji će predstavljati Crnu Goru na Mundobasketu.  

“Probaćemo da napravimo rezultat, jasno nam je u kakvom smo statusu i kakve su prognoze, ali nadamo se da možemo da idemo i preko toga. Momci su pokazali zaista izuzetan pristup, dali su sve što su imali i daće sve od sebe i na takmičenju”, kazao je Mitrović.

Rivali našem nacionalnom timu u grupnoj fazi biće Grčka, Brazil i Novi Zeland. Dvije najbolje selekcije iz grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi Mundobasketa.

“Imamo još dva ili tri testa da se uigramo, da se naprave tandemi, ali igrači se znaju, dugo su zajedno... Mislim da je najvažnija ta hemija, izlazak na parket, ulazak u meč. Motiva nam neće faliti”, kazao je Mitrović.

“Idemo sa ambicijama da dobijemo što više utakmica i da pokušamo da prođemo u drugi krug, što bi bila senzacija ravna samom plasmanu na prvenstvo”.

Crna Gora je doživjela tri poraza na turniru u Francuskoj, od domaćina, Argentine i Brazila.

“Bilo je bolje nego što sam očekivao, a nije alibi ni za igrače ni za nas. Pokazalo se da je problem to  što je Nikola Ivanović, naš prvi organizator igre, propustio veliki dio prošle sezone. On je ušao u ritam, ali važno je njegovo fizičko stanje. Pomagaće Nidam, vidjećemo Čarapić kako će se snaći, tu je i Popović. Naši igrači nemaju mnogo velikih mečeva, ali ovo je velika šansa za njih – da ih proslave, da od talentovanih momaka, postanu i zvijezde”, naglasio je Mitrović.

Crna Gora mora da bude čvrsta na Mundobasketu...

“Mi nismo tim koji može da igra tranzicionu košarku, da trči i šutira... I na tri kontrolna meča, kada smo se postavili pet na pet, imali smo dobar rezultat. Kad je krenula tranzicija, mi nemamo tu snagu. Težnja je da igra tvrđe, da se kontroliše skok, i da uđemo u 'rat' pet na pet. U takvoj igri imamo dosta šansi”, zaključio je Mitrović.


Vidi sve komentare