Dalas prokockao 30 poena prednosti u Torontu

Aktuelni prvak slavio nakon najvećeg preokreta u klupskog istoriji
2435 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Toronta, Foto: AP
Košarkaši Toronta, Foto: AP

Košarkaši Dalasa prokockali su 30 poena prednosti na gostovanju kod Toronta, koji je navijačima priredio najveći preokret u klupskoj istoriji.

Aktuelni prvak je slavio rezultatom 110-107, što se činilo nezamislivim na dva i po minuta do kraja treće četvrtine, kada su gubili sa naizgled nedostižnih 85-55.

Džejlen Branson, najefikasniji igrač gostiju sa 21 poenom, je na par sekundi do kraja meča, pri rezultatu 108-107 za Toronto, imao priliku da donese pobjedu Maveriksima, ali je bio neprecizan u šutu sa distance, pa su domaći trijumf potvrdili uz dva pogotka sa linije slobodnih bacanja.

Reptorsi su najvećim preokretom u klupskoj istoriji nadmašili prethodni rekord iz 2010, kada su protiv Detroita nadoknadili zaostatak od 25 poena.

Toronto je u večerašnjem susretu bio oslabljen neigranjem Paskala Sijakama, Marka Gasola i Normana Pauela, pa je ekipu do pobjede vodio Kajl Lauri sa 32 poena.

Reptorsi dijele treće mjesto na Istoku sa Majamijem (21-8) dok je Dalas, koji je večeras ponovo igrao bez povrijeđenog Luke Dončića, peti tim Zapadne konferencije sa 19 pobjeda i 10 poraza.

Bonus video: