Đoko Pavićević: Da nema ulaska u Evroligu, lako bismo donijeli odluku

Predsjednik Mornara i potpredsjednik ABA lige Đorđije Pavićević, za TV Vijesti
1631 pregleda 0 komentar(a)
Đorđije Pavićević, Foto: Zoran Djuric
Đorđije Pavićević, Foto: Zoran Djuric

Vanredna situacija zahtijeva i teške odluke - jednu od takvih, na sportskom planu, moraju da donesu čelnici ABA lige.

Bilo da je riječ o odluci kada će se nastaviti sezona, da li će se uopšte nastaviti, ili kakav će biti njen epilog.

- Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi donijeli odluku, i sigurno da bi ABA liga bila završena prije 20 dana - kazao je Đorđije Pavićević, predsjednik Mornara, za TV Vijesti.

Pogled je, zbog toga, usmjeren i ka Barseloni. Naredne sedmice trebalo bi da se održi video konferencija Evrolige sa predstavnicima klubovima. Ako se tada ne donesu odluke, možda hoće smjernice...

- Evidentno je da su nam vezane ruke i da nećemo moći donijeti nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja će donijeti ubrzo njen plan odigravanja utakmica, to će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju - dodaje Pavićević.

ABA liga će se naredne sezone, po svemu sudeći, igrati u nešto drugačijem formatu, kaže Pavićevic koji je potpredsjednik regionalnog takmičenja.

- Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova - da će se samo odigrati plej-of ili fajnl-for prve četiri ekipe, jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu - dodao je prvi čovjek Barana.

Mornar je odavno kupio košarkašku publiku na eks-JU sceni - kreativnošću, igrama, sportskim odnosom na terenu i van njega. Ostaje da se vidi hoće li kriza uticati i na barsku košarku…

- Evidentno je da ce ova situacija ostaviti trag na sport. Svjetska ekonomija je u kolapsu. Sve zemlje pokušavaju da nađu način kako da ožive ekonomiju, kako da stanu na noge. Bez obzira na sve to, sport će se i dalje igrati, sad pod kojim finansijskim okvirima - znaćemo poslije izvjesnog vremena. Jedno je sigurno - kada sve ovo prođe vratićemo se dvoranama, uživati u našim najljepšim košarkaškim utakmicama - kazao je Pavićević.

Bar je ovih aprilskih dana okupan aprilskim suncem, ali...

- Naš grad u ovoj situaciji ne izgleda lijepo, naprotiv - izgleda pust. Poštujemo sve što su Vlada i Nacionalno koordinaciono tijelo predložili, a građani Bara i te kako poštuju to. Samo tako, na taj način, možemo da pomognemo našim herojima, ljekarima, medicinskom osoblju - zaključio je Pavićević.

Humanost u Baru i eks-JU regionu

Prvi čovjek Mornara prvi je sportski radnik iz Crne Gore, i javna ličnost uopšte, koji se uključio u borbu sa koronavirusom - barskoj bolnici je uplatio 60 hiljada eura za medicinsku opremu, a regionalnu javnost oduševio gestom da pomogne bolnicu u Livnu u Bosni i Hercegovini, nakon razgovora sa Ivanom Velićem, trenerom Cibone.

- Mogu da budem ponosan što sam pokrenuo akciju u Baru donacijom bolnici, jer znamo u kakvom je stanju naša bolnica. Sigurno da svi mi privrednici, a i svi građani - koliko mogu, da mogu da pomognu. Krenulo je iz Bara - vidimo da su na nivou Crne Gore velika novčana sredstva uplatila veoma poznata imena. To nas raduje, da u ovim vremenima možemo biti humanisti da zajedno pobjedimo nevidljivog protivnika, koji je snažan i moćan. Radujem se tim svim akcijama kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, jer ljudima treba pomoći u nevolji i tako ćemo nastaviti u budućnosti, pomagati u svakoj humanoj akciji - rekao je Pavićević.

Predsjednik Mornara kaže da je potrebno da se poštuju preporuke nadležnih kako bi što prije izašli iz teške situacije.

- Imamo prevashodni cilj, sačuvati sebe, druge, zdravlje, uspjeti u ovim vremenima ostati trezveni da možemo nakon ovoga da se vratimo normalnom životu, sportu.

Bonus video: