Džikić: Moramo da kontrolišemo ritam utakmice i ostvarimo prednost u skoku

1215 pregleda 2 komentar(a)
Filip Barović
Filip Barović
Ažurirano: 15.12.2018. 16:49h

Nakon poraza u Las Palmasu od Gran Kanarije, petog u gostima u Evroligi, košarkaši Budućnost Volija okrenuti su obavezama u ABA ligi.

Izabranici Aleksandra Džikića sjutra veče (19 časova) gostuju Ciboni, u posljednjem meču prvog dijela takmičenja u regionalnoj ligi.

Podgoričani su skoro pet godina neporaženi u duelima sa "cibosima", odnosno u posljednjih osam međusobnih odmjeravanja snaga...

"Očekuje nas teška utakmica. Igramo poslije dva dugačka putovanja. Nosioci njihove igre su vrlo iskusni igrači, imaju poene u rukama, igraju široko i sa dosta izolacija. Moramo da kontrolišemo ritam utakmice i ostvarimo prednost u skoku", ističe trener “plavih” Aleksandar Džikić, koji ni u Zagrebu neće moći da računa na povrijeđene Nikolu Ivanovića i Aleksu Ilića.

Uoči nedjeljnog duela, Budućnost je druga u ABA ligi sa osam pobjeda iz 10 mečeva, dok je na devetom mjestu sa četiri pobjede.

"Nakon teškog putovanja dolazimo kod veoma neugodnog protivnika. Imaju veoma iskusne igrače i moramo nametnuti naš ritam od početka meča. Siguran sam da nas očekuje odlična utakmica i nadamo se najboljem ishodu", rekao je centar Podgoričana Filip Barović.

Bonus video: