Fener jedva slavio u Rusiji, Zvezda nakon preokreta savladala Panatinaikos

"Crveno-bijeli" prekinuli seriju od četiri poraza, Makabi bolji od Himkija
4337 pregleda 3 komentar(a)
Vesterman na večerašnjem meču, Foto: Facebook.com/fbbasketbol
Vesterman na večerašnjem meču, Foto: Facebook.com/fbbasketbol
Ažurirano: 05.02.2020. 22:19h

Košarkaši Fenerbahčea ne mogu bez drame - tim Željka Obradovića poslije velike borbe slavio je večeras na teškom gostovanju Zenitu (68:73) u 23. kolu Evrolige i ušao u zonu plej-ofa.

Nakon prvog poluvremena djelovalo je da ekipa sa Bosfora lagano grabi ka novom trijumfu - sredinom druge četvrtine Fener je imao 17 poena prednosti (37:20) i izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno.

Ipak, domaći su do odlaska na odmor uspjeli da smanje zaostatak na devet poena (32:41), da bi u trećoj četvrtini nakon slobodnih bacanja Voronova došli na minus tri - 45:48. Tada je Leo Vesterman pogodio trojku za 45:51 i odbio nalet Zenita.

Do kraja je tim iz Sankt Peterburga pokušao da zaprijeti, ali bezuspješno. Fener je priveo utakmicu kraju i upisao šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva u Evroligi.

Najefikasniji u ekipi iz Turske bio je Leo Vesterman sa 13 poena. Francuz je i večeras bio spasilac sa ključnim poenima kada se rezultat lomio. Veseli i Datome dodali su po 11.

Kod Zenita, Ajon je upisao 15, a Holins i Tomas po 13.

Obradovićeva ekipa sada je - sa skorom 11:12 - na osmoj poziciji, a pobjedu manje ima Crvena zvezda koja je u Beogradu protiv Panatinaikosa (78:73) prekinula seriju od četiri poraza.

PAO je dominirao u prvoj četvrtini, Zvezda preokrenula u drugoj, a kada je grčki velikan u drugom poluvremenu stekao dvocifrenu prednost činilo se da ide ka trijumfu.

Bilo je 65:55 za Panatinaikos, a onda je Zvezda odgovorila serijom 13:0, povela 68:65 i odbranom sačuvala prednost do kraja.

Kevin Panter je predvodio šampiona ABA lige sa 24 poena, Stratos Perperoglu je po povratku nakon povrede upisao 12, a isti učinak su na drugoj strani imali Dešon Tomas i Jorgos Papajanis.

Makabi je nakon velike borbe u Tel Avivu savladao Himki (80:77) za 15. pobjedu u sezoni, a junak je bio Ilajdža Brajant sa 21 poenom.

Bonus video: