Jurica Golemac na vratima Budućnosti

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, Petru Mijoviću je već rečeno da mu se bliži kraj misije kao prvom treneru
17690 pregleda 23 komentar(a)
Vraća se u „Moraču”: Jurica Golemac na utakmici Budućnost Voli - Primorska, Foto: KK Budućnost Voli
Vraća se u „Moraču”: Jurica Golemac na utakmici Budućnost Voli - Primorska, Foto: KK Budućnost Voli

Ni serija od osam pobjeda nije bila dovoljna da ubijedi upravu Budućnost Volija da je Petar Mijović pravi čovjek za trenera. Tri vezana poraza, te jedva izboren trijumf nad desetkovanom Primorskom, bili su signal za rukovodstvo najvećeg crnogorskog košarkaškog kluba da se baci u potjeru za novim šefom stručnog štaba.

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, Mijoviću je već rečeno da mu se bliži kraj misije na klupi, a treći trener u sezoni bi, ako ne dođe do preokreta, trebalo da bude Jurica Golemac.

U pitanju je nekadašnji hrvatski košarkaš, koji je igrao za Sloveniju, gdje je počeo ozbiljnu i igračku i trenersku karijeru. Bivši krilni centar Slovana, Olimpije, Cibone, ali i Efes pilsena, Urala, Panatinaikosa, Albe..., kao prvi trener je počeo da radi 2016. u Tajfunu iz Šentjura.

Godinu kasnije je preuzeo Primorsku i sa klubom iz Kopra dostigao neslućene visine. Već 2018. je osvojio Kup i Superkup Slovenije, a 2019. je ispisao istoriju sa čak četiri pehara - bio je osvajač nacionalnog prvenstva, Kupa i Superkupa, kao i ABA 2 lige.

Primorska je i u debitantskoj sezoni u ABA ligi oduševila, dugo bila u samom vrhu, pobijedila u „Morači” na Mijovićevom drugom debiju, ali je nakon odlaska glavnog sponzora došlo do osipanja ekipe, pa je i trener otišao 20. decembra.

Ostavio je odličan utisak i bilo je jasno da neće dugo čekati na novi posao. Budućnost je, navodno, obnovila pregovore koje je počela prije više od mjesec i odlučila da je Golemac pravi čovjek za napad na titulu u ABA ligi.

Problem bi mogla samo da napravi Cedevita Olimpija, koja takođe koketira sa 42-godišnjim Zagrepčaninom, jer je pozicija Slavena Rimca poljuljana nakon iznenađujućeg poraza od Igokee. Zanimljivo, Golemac je bio pomoćnik Rimcu od 2013. do 2015. godine u Ciboni i zajedno su osvojili senzacionalnu titulu na fajnl-foru ABA lige 2014. u Beogradu.

Ali, ako je Mijoviću rečeno da je već bivši, onda je jasno da Budućnost već ima dogovor sa novim trenerom.

U klubu je procijenjeno da je sad pravi trenutak za dolazak Golemca, jer će imati sasvim dovoljno vremena do plej-ofa da nametne svoj stil igre, a možda i dovede pojačanje na poziciji koju je pokrivao kada je igrao - krilnog centra...

Bonus video: