Kobi odmah u Kući slavnih: Počast kakvu je legenda zaslužila

Brajant je poginuo u nedjelju u padu helikoptera, a uz njega stradala je i njegova 13-godišnja kćerka Điana, te još sedam osoba
2804 pregleda 0 komentar(a)
Mural u LA posvećen Brajantu, Foto: AP
Mural u LA posvećen Brajantu, Foto: AP

Američka Kuća slavnih objavila je kako će tragično stradalog legendarnog košarkaša Kobija Brajanta već ove godine uvrstiti među svoje članove i tako preskočiti standardni izborni proces.

"To će biti vjerovatno najjača klasa svih vremena jer će uz Kobio najvjerojatnije biti izabrani još i Tim Dankan i Kevin Garnet. Kobiju će biti odana počast kakvu je i zaslužio," izjavio je predsjednik Kuće slavnih Džeri Kolanđelo.

Brajant je poginuo u nedjelju u padu helikoptera, a uz njega stradala je i njegova 13-godišnja kćerka Điana, te još sedam osoba.

Prema redovnoj proceduri, moralo bi proteći najmanje pet godina od završetka karijere kako bi igrač mogao konkurisati za ulazak u Kuću slavnih, a Brajant je karijeru završio 2016.

No, s obzirom da se radi o petostrukom NBA prvaku, 18-ostrukom All-Staru, četvrtom najboljem strijelcu u istoriiji NBA-a te dvostrukom olimpijskom pobjedniku, Brajant bi sigurno bio izabran i redovnim putem u prvoj godini kada bi ispunio sve uslove.

Svi članovi ovogodišnje klase Kuće slavnih biće poznati u aprilu, a svečano uvrštenje održat će se u Springfildu 29. avgusta.

Bonus video: