Kukoč nije u Kući slavnih, Kari Pešić ljut: Ne znam da li je smiješno ili žalosno

„Očigledno je da živimo u svijetu gde sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svijetu", kaže Svetislav Pešić
2716 pregleda 0 komentar(a)
Kukoč je osvojio tri prstena sa Bulsima, Foto: NBA.com
Kukoč je osvojio tri prstena sa Bulsima, Foto: NBA.com

Legendarni Toni Kukoč je zaslužio mjesto u košarkaškoj Kući slavnih - jasna je poruka čuvenog trenera Svetislava Pešića.

Klasu 2020, koja je u subotu postala dio Kuće slavnih, čine Kobi Brajant, Tim Dankan, Kevin Garnet, Rudi Tomjanović, Edi Saton, Tamika Kečing, Kim Malki i Barbara Stivens.

Uz veliko poštovanje prema svima koji su već primljeni i čestitke svakom od njih, teško mi je da povjerujem da jedan od najboljih igrača u istoriji košarke Toni Kukoč još nije u Kući slavnih”, rekao je Pešić i dodao:

Mislim da danas ne postoji nijedan ljubitelj košarke, a da ne voli Tonija Kukoča. Jednostavno, njega ne možeš da ne voliš. Ne samo zbog onog što je on dao svjetskoj košarci, već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje, nego i svih trenera koji su ga trenirali, ali onih koji nikada nisu radili sa njim. Kao i igrača koji su igrali i onih koji nikada nisu bili njegovi saigrači”.

Kukoč je osmi put, treći zaredom, bio nominovan za Kuću slavnih.

Ja ne znam da li je to smiješno ili žalosno. Očigledno je da živimo u svijetu gde sve treba da se izlobira, a Kukoč nije u tom svijetu", zaključio je Pešić.

Kukoč je u karijeri osvojio zlato na SP 1990. godine u Argentini, a u kolekciji ima i dva olimpijska srebra (1988,1992), svjetsku bronzu (1994) i dva evropska zlata (1989, 1991).

Tri puta bio je šampion Evrope sa splitskom Jugoplastikom (1989, 1990, 1991), dok je sa Čikago Bulsima tri puta osvajao prsten (1996, 1997, 1998).

Bonus video: