Lenard odlučio: Dolazi u Kliperse, sa njim stiže i Pol Džordž

Oklahoma je trejdovala Džordža u Kliperse u zamjenu za Danila Galinarija, Šeja Gildžesa-Aleksandera i pet budućih pikova, na draftu
5805 pregleda 1 komentar(a)
Kavai Lenard, Foto: Reuters
Kavai Lenard, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2019. 09:17h

Kavai Lenard je odlučio - najtraženiji NBA košarkaš karijeru će nastaviti u Los Anđeles Klipersima, piše ESPN.

Košarkaš će potpisati četvorogodišnji ugovor vrijedan 142 miliona dolara.

Lenard je poslije osvajanja NBA prstena sa Toronto Reptorisma postao slobodan igrač. Očekivalo se da njegova sljedeća destinacija budu Los Anđeles Lejkersi, ali je MVP ovogodišnjeg finala izabrao Kliperse.

Osim Lenarda u Kliperse stiže i Pol Džordž iz Oklahome. Oklahoma je trejdovala Džordža u Kliperse u zamjenu za Danila Galinarija, Šeja Gildžesa-Aleksandera i paket budućih pikova na draftu, piše ESPN.

Lenardova velika želja bila je da u istom timu igra sa Pol Džordžom - na insistiranje dvostrukog NBA šampiona, Džordž je od Oklahome zatražio trejd. Tanderi nijesu imali izbora, ispunili su želju igraču i proslijedili ga u Kliperse.

ESPN piše da se Lenard protekle nedelje sastao sa predstavnicima Lejkersa, Klipersa i Toronta. Na sastancima je bilo riječi o daljoj sudbini košarkaša, a na kraju su Klipersi izašli kao pobjednici.

Naredne sezone biće zanimljivo u Los Anđelesu - na jednoj strani biće Lenard i Džordž, na drugoj - u dresu Lejkersa - Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Bonus video: