Mijović: Martin pod velikim znakom pitanja za Zvezdu

- Hasan je baš pod znakom pitanja, jer je stanje sada mnogo gore nego što je bilo pred Zadar. Imamo velikih problema, s obzirom na njegov značaj za našu igru, ali su svi ostali zdravi, orni i spremni - istakao je Mijović.
2825 pregleda 0 komentar(a)
Hasan Martin u posjeti Institutu za bolesti djece, Foto: KK Budućnost
Hasan Martin u posjeti Institutu za bolesti djece, Foto: KK Budućnost
Ažurirano: 26.12.2019. 20:41h

Po tradiciji, košarkaši Budućnost Volija su pred kraj godine posjetili Institut za bolesti djece i mališanima podijelili poklone.

Trener Petar Mijović je u razgovoru sa novinarima pričao i o velikom derbiju 13. kola ABA lige i obračunu sa Crvenom zvezdom u ponedjeljak u „Morači”, koji bi mogao da propusti najbolji igrač „plavih”, Hasan Martin.

Američki centar ima problema sa međurebarnim mišićem i veliko je pitanje da li će moći da nastupi u meču ogromne važnosti.

- Hasan je baš pod znakom pitanja, jer je stanje sada mnogo gore nego što je bilo pred Zadar. Imamo velikih problema, s obzirom na njegov značaj za našu igru, ali su svi ostali zdravi, orni i spremni - istakao je Mijović.

Budućnost je izgubila od FMP-a i Zadra i sada dijeli 1. mjesto na tabeli ABA lige sa Partizanom i Cedevita Olimpijom, iako je nakon 10 kola bila neprikosnoveni lider.

- Poslije dva vezana poraza u ABA ligi očekujemo reakciju. Sigurno neće biti lako, pratimo i šta se dešava u Crvenoj zvezdi, sa tri potpisa u posljednjih šest-sedam dana. Mislim da će biti zahtjevniji meč nego ijedan do sada na domaćem terenu, ali se nadam da uz pomoć publike možemo da pobijedimo - naglasio je 37-godišnji trener.

Zvezda ima pet poraza u ABA ligi ove sezone, šestim bi praktično ostala bez šanse da se bori za jedno od prva tri mjesta. Ni Budućnost, međutim, ne bi smjela da izgubi od direktnog konkurenta, iako ima skor 9:3.

- Na tabeli smo u mnogo boljem položaju, ali poslije dva poraza moramo da nađemo način da reagujemo i savladamo velikog protivnika. Sigurno da velike promjene u Zvezdi nisu došle zbog dobre situacije, pokušavaju da se homogenizuju i ojačaju. Doveli su tri ozbiljna igrača, dva su došla iz Evrolige, što dovoljno govori o njihovom individualnom kvalitetom. Na nama je da sve to umanjimo i da velikom borbom, energijom i koncentracijom pokušamo da savladamo Zvezdu.

Mijović je svjestan koliko bi novi neuspjeh koštao njegov tim, koji do kraja regularnog toka gostuje i Partizanu i Cedevita Olimpiji.

- Svaki poraz u drugom dijelu sezone vas udaljava od ambicija. Liga je takva, svako svakog može da dobije, što je pokazalo posljednje kolo - mi smo izgubili u Zadru, Cedevita Olimpija je šutem u posljednjoj sekundi izborila drugi produžetak i savladala Megu, a ni Zvezda nije lako pobijedila desetkovanu Primorsku. Ovo je jako važan momenat sezone, nadam se da ćemo najbolje što možemo da se spremimo za ponedjeljak - zaključio je Mijović.

Bonus video: