Mijović: Svaka utakmica do kraja je kvalifikaciona kada je u pitanju pozicija i plasman u plej-of

Budućnost vodi 13:4 protiv Igokee u ABA ligi, u "Morači" je skor 8:0 za Podgoričane
2862 pregleda 1 komentar(a)
Petar Mijović na meču protiv Igokee u Laktašima, Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Petar Mijović na meču protiv Igokee u Laktašima, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Zahuktava se borba za mjesta u plej-ofu ABA lige, više od pola lige je i dalje u igri za prva četiri mjesta koja vode u razigravanje za titulu.

Na pet kola prije kraja ligaškog dijela, košarkaši Budućnost Volija su na drugom mjestu (skor 13-4), izabranici Petra Mijović su i dalje u poziciji da imaju prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Da bi tu poziciju sačuvali, i ostali u trci za prvo mjesto (Partizan ima pobjedu više, a u ponedjeljak igra derbi sa Crvenom zvezdom), "plavi" sjutra u "Morači" (17 sati) moraju da savladaju Igokeu.

"Svaka utakmica do kraja ima za nas višestruki značaj. Svaka utakmica je važna, bez obzira na ime protivnika, svaka je kvalifikaciona kada je u pitanju pozicija i plasman u plej-of. Mislim da smo u dobroj poziciji ako se gleda tabela, međutim daleko smo od obezbjeđivanja jedne od pozicija koje nas vode u situaciju da budemo domaćini sa utakmicom više u polufinalu. Takođe, i dalje nismo sigurni učesnici plej-ofa, s toga je izuzetno važno da utakmici sa Igokeom priđemo maksimalno ozbiljno, sa maksimalnim respektom prema kvalitetu, prevashodno individualnom, koji ta ekipa ima i da uradimo sve da savladamo Igokeu na našem terenu što bi nam dalo mogućnost da mirnije sačekamo rasplet u finišu ABA Lige", rekao je Petar Mijović.

Budućnost je u prethodna dva kola vezala dvije važne pobjede, protiv Mega Bemaxa i Cibone, dok je Igokea prošlog vikenda porazom protiv Crvene zvezde prekinula seriju od četiri pobjede, kojima je pobjegla iz opasne zone.

“Mislim da će biti dobra utakmica, oni dolaze u dobroj formi nakon nekoliko dobijenih utakmica na gostovanjima. Pobijedili su Cedevita Olimpiju i Zadar na gostovanju i imaju tim koji može pobijediti na gostovanju. Mi se moramo fokusirati na našu igru, da odigramo dobro, da igramo kao tim i naš jedini cilj je da igramo dobro i dođemo do pobjede. Nadam se da će navijači doći da nas podrže i da nam daju energiju sa tribina koja nam je potrebna", rekao je bek uter Podgoričana, Skot Bamfort.

Budućnost vodi 13:4 protiv Igokee u ABA ligi, u "Morači" je skor 8:0 za Podgoričane.

Bonus video: