Mirotić: Crnoj Gori nikad nisam zatvorio vrata

"Ponosan sam što sam Crnogorac i uvijek svoju zemlju reprezentujem na pravi način. Uvijek i u svim klubovima u kojima sam igrao, velikim klubovima - Realu, sada Čikagu...", kaže Mirotić u intervju za "Glas Amerike"
89 pregleda 25 komentar(a)
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Nikola Mirotić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.01.2015. 10:08h

"Uvijek postoji mogućnost da zaigram za Crnu Goru, jer joj nikada nisam zatvorio vrata", kazao je u intervjuu za "Glas Amerike" košarkaš Čikago bulsa, 23-godišnji Podgoričanin Nikola Mirotić.

Odluku će, kako kaže, donijeti na ljeto.

"Rano je za pitanje o reprezentaciji, još uvijek ne želim ništa reći, želim da ovu sezonu da završim kako treba i biće vremena da na ljeto odlučim o svojoj budućnosti".

"Uvijek postoji mogućnost da zaigram za Crnu Goru, uvijek je i postojala, jer joj nikad nisam zatvorio vrata, posebno zbog toga što nisam igrao za seniorsku reprezentaciju Španije, a imao sam mogućnost. Zato sada neću reći ni da ni ne, ima vremena do ljeta".

Bivši krilni centar Reala, koji je ponikao u podgoričkom Džokeru, kaže da je ponosan što je Crnogorac.

"Ponosan sam što sam Crnogorac i uvijek svoju zemlju reprezentujem na pravi način. Uvijek i u svim klubovima u kojima sam igrao, velikim klubovima - Realu, sada Čikagu... Imam takođe i divno sjećanje kada sam igrao za reprezentaciju Španije do 20 godina, na turiniru u Americi, kada je na mom dresu bila zastava Crne Gore", ističe Mirotić.

U dosadašnjih 39 mečeva za Čikago Mirotić je ostvario prosjek od 8,1 poen i pet skokova po meču, a nedavno je izabran za najboljeg rukija na Istoku za mjesec decembar.

"Ja sam timski igrač i želim samo da igram, samo da napredujem. Mislim da nisam loše odigrao u prva tri mjeseca - trener je zadovoljan, igrači su zadovoljni. Tek je početak, sezona je duga. Svi znamo da je prve godine jako teško u NBA ligi, ali jako sam srećan što sam član Čikaga i što sam tu gdje se nalazim, a nije lako doći do ovog nivoa".

Centar Orlanda Nikola Vučević izjavio je nedavno da sva trojica Crnogoraca u NBA ligi - on, Nikola Peković i Mirotić - imaju želju da zaigraju za reprezentaciju Crne Gore, ali da će o tome biti više priče kada dođe vrijeme za to.

"Veliki je uspjeh za crnogorsku košarku što ima tri NBA igrača. Kao što to rade oni, tako se i ja se trudim da dam pravu sliku o našoj košarci. I mislim da nam dobro ide. Bože moj, nikad se ne zna šta će se desiti u budućnosti, možda nekad i budemo igrali zajedno", zaključio je Mirotić.

Bonus video: