Mitrović: U Kinu idemo tiho, ali optimistički

Košarkaši Crne Gore počeli pripreme za debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu
7248 pregleda 19 komentar(a)
Košarkaška reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Košarkaška reprezentacija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.07.2019. 17:20h

Prozivka i ljekarski pregledi, pa onda obraćanje medijima. Ovako je izgledao prvi "radni" dan košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je danas zvanično počela pripreme za Mundobasket u Kini. Sa radom će, međutim, izabranici Zvezdana Mitrovića početi sjutra...

Pripreme su danas počeli Nikola Ivanović, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Nemanja Vranješ, Suad i Sead Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović i Blagota Sekulić. Rezerve na spisku su Jovan Kljajić, Marko Simonović, Pavle Đurišić i Igor Drobnjak.

"Kao što smo krenuli u kvalifikacijama, i na Svjetsko prvenstvo idemo tiho, a, normalno, optimistički na svaku utakmicu. Pripremaćemo se za svakog protivnika posebno, to je neki naš moto, naš sistem i filozofija. Najvažnije je da su se svi momci odazvali, na tome im zahvaljujem u svoje, ali i ima Saveza. Želim da nas podrži zdravlje, napravili smo lijep plan priprema i idemo tamo hrabro, kao što smo igrali svaku utakmicu do sada", kazao je selektor Mitrović na konferenciji za novinare.

Nekoliko uvodnih dana priprema, zbog privatnih obaveza i u već utvrđenom dogovoru sa selektorom, preskočiće Bojan Dubljević i Derek Nidam, kao i Nikola Vučević, koji se zbog obaveza prema Orlandu i NBA pravilima vjerovatno neće priključiti prije 7. avgusta.

"Crveni" trenirati u Podgorici do 1. avgusta.

"Odradićemo testove, da vidimo u kakvom su stanju svi igrači, biće to malo više individualni pristup svakom od njih. Od 1. avgusta u Kolašinu krećemo sa „ful košarkom“", dodaje Mitrović, ističući da će reprezentacija u Kolašinu odigrati prvu kontrolnu utakmicu, protiv njegovog tima, Asvela, koji u Kolašin dolazi na pripreme 7. avgusta.

Crnu Goru u sklopu priprema očekuju dva turnira, prvi u Lionu od 15. do 17. avgusta, a rivali su Francuska, Argentina i Brazil, a potom i u Kini, od 23. do 27. avgusta, a protivnici su Iran, Nigerija i Poljska.

Rivali Crne Gore u grupi na Svjetskom prvenstvu, u Nanđingu, su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

"Konkretniji komentar o protivnicima ćemo moći da damo tek nakon prvih kontrolnih mečeva. Spiskovi se šire i krate, i sada nema smisla pričati napamet na osnovu prethodnih kvalifikacija. Kad vidimo protivnike, normalno, pravićemo analizu svakog protivnika pojedinačno", zaključio je Mitrović.

EPCG ostaje uz KSCG

Elektroprivreda Crne Gore i u narednoj godini biće partner Košarkaškog saveza Crne Gore.

Danas je potpisan novi, osmi ugovor između EPCG i KSCG, a potpisali su ga rukovodilac sektora za korporativne komunikacije, Rajko Šebek i predsjednik Košarkaškog saveza, Veselin Barović.

”Već osmu godinu Elektroprivreda Crne Gore je jedan od glavnih sponzora Košarkaškog saveza. Prošle godine, kada smo potpisali sličan ugovor, poželjeli smo im uspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Istorijski san se ostvario a razultata nema bez kvalitetnog rada ali i ovakvog vida podrške. Rezultati nacionalnih selekcija svakako zavrjeđuju pažnju zato nastavljamo saradnju, i u kontinuitetu, po osmi put, potpisujemo sponzorski ugovor“, rekao je Šebek, koji je košarkašima poželio uspješne pripreme i dobru igru na Svjetskom prvenstvu.

Produžetkom saradnje zadovoljan je bio i prvi čovjek KSCG.

''Elektroprivreda ima povjerenje u nas, prati nas redovno od samog početka. Kao federacija se trudimo da ukazano povjerenje opravdamo. Ne radi se samo o prvom timu u muškoj i ženskoj konkurenciji, već našim svim selekcijama'', rekao je Barović.

Bonus video: