Nikola Ivanović završio sezonu

Zbog upale hrskavice oba koljena, 25-godišnji plejmejker mora na novu pauzu. Još se ne zna da li će biti spreman za Mundobasket u Kini
10026 pregleda 6 komentar(a)
Tužan kraj sezone: Nikola Ivanović, Foto: Filip Roganović
Tužan kraj sezone: Nikola Ivanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.03.2019. 11:59h

Pobjede nad Letonijom i Turskom, koje su Crnu Goru približile Mundobasketu u Kini, biće, nažalost, posljednje utakmice u sezoni 2018/2019. za Nikolu Ivanovića!

Kako „Vijesti” nezvanično saznaju, plejmejkeru Budućnost Volija su se opet upalile hrskavice koljena i mora na novu pauzu, zbog čega se više neće vraćati na parket ove sezone. Ivanović je posljednji meč za šampiona ABA lige odigrao 26. novembra na gostovanju Zadru.

Zanimljivo, mogao je da se vrati protiv istog tima u „Morači”, čak je bio i u sastavu, ali je Jasmin Repeša nakon utakmice rekao da bi ga ubacio u igru da je meč bio na vrijeme odlučen.

Nažalost, stanje mu se pogoršalo, bol je postao neizdrživ i 25-godišnjem Podgoričaninu je nakon novih pregleda opet naloženo strogo mirovanje. Zbog toga je za njega sezona završena, što će biti veliki problem i za Budućnost u plej-ofu ABA lige. Jeste da Repeša na njegovoj poziciji ima Norisa Kola i Nemanju Gordića, ali će mu sigurno nedostajati igrač Ivanovićevog karaktera, koji je uvijek najbolji kad je najteže. Uostalom, lani je bio najzaslužniji za istorijski pehar u domaćem takmičenju.

Još je rano reći da li će Ivanović biti spreman za Mundobasket u Kini, na kojem će Crna Gora igrati sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom. Pripreme počinju 25. jula, a koliko prvi organizator igre znači „crvenima” najbolje govore brojke - prosječno je upisivao 13,8 poena, 4,8 asistencija, 2,3 skoka i 1,5 ukradenih lopti. Bio je fenomenalan u nekim od odlučujućih pobjeda, jer je protiv Slovenije u Ljubljani dao 19 koševa, čak 30 u duelu sa Ukrajinom u Nikšiću i 21 u svom posljednjem meču u sezoni, protiv Turske.

Ako ne bude igrao u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, Zvezdan Mitrović će biti u velikom problemu...

Bonus video: