Novo Zvezdovo čudo - u Vilerbanu pao i CSKA!

Asvel je napravio najveće iznenađenje u ovom izdanju Evrolige i savladao Moskovljane 67:66
12944 pregleda 4 komentar(a)
Heroj: Džordan Tejlor na večerašnjoj utakmici, Foto: Euroleague
Heroj: Džordan Tejlor na večerašnjoj utakmici, Foto: Euroleague

Čudima Zvezdana Mitrovića nema kraja.

Čovjek kojeg je Evroliga u fenomenalnom video snimku pred početak sezone predstavila kao „rukija” je u debitantskoj sezoni u elitnom takmičenju srušio četiri velikana u prvih sedam kola.

Nakon grčkih giganata Olimpijakosa i Panatinaikosa, kao i Baskonije, u Vilerbanu je pao i jedan od tri najveća evropska kluba, CSKA!

Asvel je napravio najveće iznenađenje u ovom izdanju Evrolige i savladao Moskovljane 67:66, a nakon meča se vidjelo da je i sam doskorašnji selektor Crne Gore u čudu...

- Imamo mnogo utakmica i nemamo kad da slavimo pobjede, ali sada ćemo morati - poručio je 49-godišnji Podgoričanin.

Heroj je bio Džordan Tejlor, koji je 13,4 sekunde prije kraja pogodio trojku. CSKA je imao napad za pobjedu, ali je Majk Džejms promašio preko Tonjea Džekirija.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Letonac Rihards Lomažs sa 15 poena, heroj Tejlor je dao jedan manje, a Džekiri upisao osam koševa i 13 skokova.

Podvig Asvela još više dobija na značaju ako se zna da zbog povreda nisu igrala prva dva plejmejkera, Antoan Dio i Teo Maledon.

U redovima CSKA, kojem je ovo drugi poraz u Evroligi, dvocifren učinak su imali Džejms (14), Janis Strelnijeks (11), Kajl Hajns i Johanes Fojtman (po 10).

Bonus video: