Novosel: Realna šansa da dva tima iz ABA lige iduće sezone igraju u Evroligi

O mogućnosti da Olimpijakos zaigra u ABA ligi se neće odlučivati prije prve skupštine klubova, koja će vjerovatno biti zakazana već ovog mjeseca
5064 pregleda 7 komentar(a)
Novosel u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti
Novosel u Bojama jutra, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 19.04.2019. 12:03h

Direktor ABA lige Krešimir Novosel kazao je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da postoji realna šansa da dva tima iz regionalnog šampionata u narednoj sezoni nastupe u Evroligi.

"Mislim da imamo određene šanse, treba vidjeti šta će bord Evrolige odlučiti", kazao je on, dodavši da smatra da je ABA liga najveći favorit uz VTB i tursku ligu za osvajanje mjesta u elitnom takmičenju.

Na dugoročnom planu, ističe, nije realno očekivati da ABA liga ima dva fiknsa predstavnika u Evroligi, ali i ponovo da šanse da se dva kluba iz regiona nađu u tom takmičenju naredne sezone "sigurno postoje".

Govoreći o mogućnosti da grčki velikan Olimpijakos zaigra u ABA ligi, Novosel je kazao da se o tome neće odlučivati prije prve skupštine klubova, koja će vjerovatno biti zakazana već ovog mjeseca.

On je kazao da su čelnici Olimpijakosa izrazili želju da zaigraju u ABA ligi, kao i da su razgovarali sa pojedinim klubovima.

Kako je kazao, svih 12 klubova će dati mišljenje o tom pitanju i sve će vjerovatno biti odlučeno glasanjem.

Bonus video: