Pali beogradski velikani - sve podsjeća na šampionsku sezonu

Nakon osam kola ABA lige, Budućnost Voli vodi u ABA ligi, a kao i prije dvije sezone savladala Crvenu zvezdu u Beogradu i Partizan u „Morači”
3099 pregleda 6 komentar(a)
Hasan Martin, Foto: Savo Prelević
Hasan Martin, Foto: Savo Prelević

Sezona 2017/2018, koju je Budućnost Voli završila sa najvećim uspjehom u klupskoj istoriji, počela je u ABA Superkupu pobjedom nad Cibonom u četvrtfinalu, porazom od Cedevite u finalu, te mučenjem u „Morači” na startu ABA lige sa Zadrom.

Dvije godine kasnije, scenario je veoma sličan - Podgoričani su u četvrtfinalu ABA Superkupa savladali Cibonu, da bi potom izgubili od Cedevita Olimpije (ovog puta u polufinalu), a onda se opet namučili sa Zadranima u 1. kolu regionalnog takmičenja.

Za one sujevjerne, još malo paralela - Budućnost je tada u 4. kolu savladala šampiona Crvenu zvezdu usred Beograda (ovog puta u 2. rundi), a onda u 10. srušila i Partizan u „Morači” i ostala sama na vrhu sa samo jednim porazom. I sada su „plavi” porazili Partizan pred svojim navijačima i nakon osam kola su usamljeni na tronu sa skorom 7:1.

Jedan od najzaslužnijih za takav skor Budućnosti u ABA ligi je novi miljenik navijača, Hasan Martin, koji je u trijumfu nad „crno-bijelima” (65:60) upisao po 12 poena i skokova.

- Teška borba, izašli smo i borili se. Ponosan sam kako smo se branili, a i navijači su nam dali mnogo energije. Trener nam je prije utakmice rekao da moramo da izađemo i igramo tvrdo, da je u pitanju fizički jak tim, jedan od najjačih u ligi. Došli su ovdje da igraju, ali i mi smo htjeli da igramo još jače, zato sam ponosan na tim - istakao je 24-godišnji Njujorčanin.

Martin je imao mnogo posla sa Rašonom Tomasom i Vilijemom Mozlijem.

- To su dva nezgodna momka, pogotovo Tomas, koji je ofanzivno veoma talentovan i nadaren. Probali smo da se nosimo sa njima najbolje što možemo i odlučili da igramo jedan na jedan. On je dobar igrač, ali ovo je timska igra i nije bitno kako igra jedan košarkaš, već sva petorica. Ponosan sam što smo na teren izašli kao tim, zato samo i pobijedili - naglasio je Martin.

Podgoričani su upisali jubilarnu, 10. pobjedu u sezoni i prvu koju su riješili u posljednjem minutu. S druge strane, od osam poraza čak pet je bilo na jednu loptu.

- U Evrokupu smo imali nekoliko teških poraza sa poenom ili dva razlike. Činjenica da smo konačno izdržali i izvukli pobjedu u izjednačenoj utakmici daje nam mnogo samopouzdanja. Ponosan sam kako smo to uradili, jer smo do sada gubili ovakve mečeve.

Martin je zadovoljan kako igra u posljednje vrijeme, ali se ne opušta.

- Sve počinje od treninga i toga kako radiš. Trener mi je dao samopoudanje, uvijek je uz mene i gura me da budem bolji. Ali, nikada nisam zadovoljan, moram da održim bar ovaj nivo ili da dostignem još viši.

S obzirom na to da se ove sedmice ne igra Evrokup, igrači su napokon dobili dan bez treninga ili putovanja. U dvoranu se vraćaju tek večeras.

- Konačno dan odmora. Sada ćemo uživati, proslaviti pobjedu, odmoriti i utuviti sebi u glavu da je ovo već prošlost. Duga je sezona pred nama - poručio je Martin.

Bonus video: