Pavićević: Vratićemo Zvezdi za ovaj posljednji koš

Zvezda se uvijek osjećala kao kod svoje kuće u Baru. Kad me već vučete za jezik - u Podgorici nijedan navijač Zvezde ne uđe u dvoranu, a u Baru igra pred domaćim i mi smo se ponosili sa tim. Sada nijedan neće ući - naglasio je Pavićević
14137 pregleda 59 komentar(a)
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Crvena zvezda
Mihailo Pavićević na večerašnjoj utakmici, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 25.11.2019. 20:18h

Mornar je drugi put primio „stotku” ove sezone, meč protiv Crvene zvezde izgubio već u 1. četvrtini (28:9), zbog čega je Mihailo Pavićević najavio promjene u timu.

- Čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobjedi. Upozoravao sam igrače da, kad dođe do promjene trenera, igrači krenu od nule i daju 150 odsto mogućnosti,. Takav pristup je imala Zvezda večeras i nije nikakvo iznenađenje. Jedino iznenađenje je što mi nismo bili spremni, 1. četvrtina je odlučila pobjednika. Ušli smo suviše mekano, dekoncentrisano, nismo bili u igri, rival se razigrao i na kraju je bilo pitanje samo kako će se utakmica završiti - istakao je iskusni trener.

Zvezda je imala posljednji napad i svi igrači su stali, ali je Filip Čović odigrao akciju sa Majklom Odžom, što je naljutilo Barane. Pavićević je odmah prigovorio kolegi Draganu Šakoti.

- Nije mi jasan ovaj posljednji koš. Ali, ako su oni tako odlučili nemojte poslije da kukaju kad i mi budemo spremni u Baru. Budite sigurni da će ta utakmica biti mnogo drugačija zbog onog koša. Mi smo najkorektnija sredina, ali onako da se završi utakmica... Uradićemo sve da im vratimo istom mjerom.

Na pitanje novinara da li će ga proći ljutnja, 61-godišnji stručnjak je poručio da Zvezda više neće biti tretirana kao domaćin u „Topolici”.

- Neće me proći ljutnja. Ovo je sportska ljutnja, radi se o korektnosti. Jesmo li zaslužili ovo? Zvezda se uvijek osjećala kao kod svoje kuće u Baru. Kad me već vučete za jezik - u Podgorici nijedan navijač Zvezde ne uđe u dvoranu, a u Baru igra pred domaćim i mi smo se ponosili sa tim. Sada nijedan neće ući - naglasio je Pavićević.

Mornar je ove sezone uložio najviše u istoriji kluba, ali je doživio već 11. poraz.

- Broj igrača ne čini tim, već grupa momaka koja „gine” zajedno. Imamo taj problem, nemamo hemiju, nemamo podjednak odnos svakog igrača. Očigledna je indolentnost nekih igrača, to nas košta. Imali smo najbolju namjeru, ali ako vidite da grupa igrača ne funkcioniše, nešto mora da se mijenja. Napravićemo promjenu, odlučićemo se za one za koje mislimo da će odraditi posao do kraja. Imena i prošlost ne postoje, kao ni za mene kao trenera. Dobili su pare za prošlost, ispoštovali smo ih i dali im ugovore koje su tražili, ali sada moraju da ih opravdaju. Ovo je posao kao svaki drugi. U banci kad napraviš pogrešan nalog, dobiješ otkaz - zaključio je Pavićević.

Šakota, koji je protiv Mornara počeo drugi mandat na kupi Beograđana, nije imao razumijevanja za ljutnju kolege.

- Njegovo je pravo da se ljuti, za mene je to bio još jedan napad. Bio sam skocentrisan na tim, da nije prva utakmica možda bih obratio pažnju i na to. Svakako mi nije cilj da uvrijedim nekoga.

Bonus video: