Repeša: Istrajaćemo, treba vjerovati ovoj ekipi, a možemo li bolje - možemo

"U nastavku smo probali, pravili greške, ali pokušavali smo, imali smo reakciju. I to je važno", kazao je Repeša.
2737 pregleda 8 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.03.2019. 21:43h

Jasmin Repeša je nakon meča sa Olimpijakosom i poraza 89:76, petog evroligaškog u nizu, rekao je je Budućnost u prvom dijelu dozvolila sve svom rivalu.

"Kada jednom timu kakav je Olimpijakos dozvoliš sve, kao što smo mi uradili u prvom dijelu, kada steknu samopouzdanje, onda je teško očekivati pobjedu. Nakon tajm-auta smo se pomjerili, ali oni su pogodili prvih šest ili sedam nadapa. U nastavku smo probali, pravili greške, ali pokušavali smo, imali smo reakciju. I to je važno", kazao je Repeša.

Da li ste zabrinuti pred plej-of, bilo je pitanje za trenera.

"Uvijek sam zabrinut. Nikad ne mogu da budem zadovoljan, ni kada se dobija ni kada se gubi, uvijek može bolje. Mislim da nije istina da nazadujemo, a da li možemo bolje - možemo. Bilo je i subjektivnih razloga za pad forme, ali da je sve lošije - nije. Treba uvesti i novog igrača, koji nije u pojedinim trenucima znao šta treba da radi u napadu. Naša igra bez Bitadzea i sa njim nije ista. Isforsirao je povratak, odmah smo ga kritikovali da je bio slab, ali i on to zna i postojale su okolnosti. Moramo vratiti samopouzdanje, a insistiram da se iznesu pozitivne poruke. Kao da neko hoće da unese razdor u ekipu, da ne bude kako treba, ali mi ćemo istrajati, tu nema dileme", rekao je Repeša.

Na pitanje novinara "Vijesti" da li mu je i večeras zasmetao odnos nekih igrača, kao protiv Bajerna, Repeša je odgovorio:

"Reci mi ti? Pomogni mi ti... Kad znaš sve, ti mi reci ko se nije borio... Ja to nisam vidio, a ti mi pomogni, olakšaj mi, ako voliš ovaj klub, a ne neki drugi.

"Repeša nije pravio tim, niti je dovodio. Repeša je došao da pomogne ako treba. Vraćati se na nešto što je bilo je gubljenje vremena i problem više. Stvari na koje ne možeš da utičeš treba da staviš po strani. Treba vjerovati ovoj ekipi, treba je bodriti, a ekipa mora bolje da igra".

"Pojedinci su morali da daju više, ali ne večeras samo. Morali su dati više i prije četiri mjeseca. Jesu li morali u Banjaluci dati više. Jesu i sigurno da do kraja moraju davati više. Pokušavam da prenesem pozitivne poruke i pomognem igračima da budu bolji", naglasio je Repeša.

Bonus video: