Repeša: Ko ne pokaže reakciju, taj nema ponosa - trebaju mi osobe, a ne igrači

Budućnost Voli - Crvena zvezda, srijeda 19 sati
9690 pregleda 32 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Crvena zvezda MTS
Jasmin Repeša, Foto: Crvena zvezda MTS

Jasmin Repeša, trener Budućnost Volija, prenio je da je igračima odmah nakon drugog poraza od Crvene zvezde da su izgubljene dvije bitke, ali je i “rat”.

“Rekao sam odmah na večeri da su mi sada potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju. Ko nije spreman, neka ostane kući. Niko se neće naljutiti, ali trenutak je takav”, rekao je Repeša, uoči trećeg meča finala ABA lige, koji se igra u srijedu od 19 sati u Podgorici.

On je pozvao navijače da podrže ekipu, ali naglasio...

“Nama podrška, ali da ispoštuju protivnika, da oni ne dožive ono što smo mi. To ih molim, to je prava podgorička, crnogorska publika. Podrška navijača je potrebna i biće lakše igračima, ali nije dovoljna – treba biti pametan, agresivan, disciplinovan, povezan...”, rekao je Repeša.

Hrvatski trener je govorio o atmosferi u Beogradu...

“Ja sam samo rekao ono što sam vidio, doživio i čuo. Nisam očekivao, ali nisam doživio traume. Ipak, sam ja dijete sa asfalta. Takav sam čovjek – mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin. Namjere mi nisu bile loše. Takođe, ne priznajem kazne za nasljeđe”, rekao je Repeša.

On je priznao da je na terenzu očekivao više...

“Bio sam siguran da ćemo dobiti jednu utakmicu u Beogradu, na osnovu tehničko-taktičkih priprema koje smo napravili. Utakmice smo otvarali solidno, ali mali pad koncentracije bio je dovoljan da protivnik u onakvoj atmosferi uđe u seriju i dobije samopouzdanje. Mi smo stali, ovoj ekipi fali da igra 40 minuta. Ali, tako je kako je...”, kazao je Repeša.

“Koncentracija mora da bude na ovom nivou, svaki profesionalac mora da bude koncentrisan, to je minimum koji mora da ima. Ne mogu se praviti neke greške kakve smo pravili. Ako je neko pogodio preko ruke, to je u redu, ako se promaši otvorena trojka i to je u redu, ali ako se promašuju bacanja u seriji onda je to znak da nešto sa mentalnom pripremom nije u redu”, naglasio je on.

Očekuje se reakcija...

“Mora da bude reakcija zbog poštovanja prema navijačima, prema poslodavcima, jer malo je sredina u Evropi, koje redovno isplaćuju i izvršavaju svoje obaveze. Ali, prije svega je potrebna reakcija prema svom imidžu i ponosu. Ko nema reakciju u ovom momentu, taj nema ponosa i ne može igrati nigdje na svijetu”, kazao je on.

Situacija je teška, ali treba biti optimista, rekao je Repeša.

“Znamo gdje su greške, sve se mogu otkloniti. Uvjeren sam da će se sjutra gledati drugačija utakmica. Najvažnije je vratiti samopouzdanje, koje je poljuljano, ali uz domaćinsku atmosferu možemo da se vratimo”, rekao je Repeša.

Bonus video: